Spanyolországban Déli Apróhoz hasonló újság van, ahol szálláshirdetések találhatóak?
Barátom és egy csoporttársa most kiment Madridba ösztöndíjprogram keretébe, de nincs hol lakniuk. Már egy hete ott vannak, diákszállásokon tudnak 2-4 napra megszállni, de mivel nekik fél évre kellene a szállás, valami albérletet keresnek. Online is keresnek, eredménytelenül.
Beleképzeltem magam a helyzetbe, ha én lennék az, aki albérletet ajánl, én helyi apróhirdető újságba raknék fel egy kis üzenetet. Ezért keresek ilyet. Nagyon remélem valaki tud segíteni, elég gáz a szitu.
na de ha Madridban kerestek szállást, miért Délen kérdezed? nem értem ..
Igen, létezik a Diario del Sur, és Madridban meg neccesebb azért, elvégre igen nagy város, sztem próbáljatok egyetemi szálláson kibulizni még pár hetet, aztán addig kotorászni a netet, ott nem annyira nyerő ügy újságokból vadászgatni. de tényleg többre mentek, haa az egyetemi residencia universitaria-kon próbálkoztok, nem értem, az miért nem jó nektek?
Sok online hirdetőoldal van, pl. a fotocasa.es. Miért lenne logikus az újság, amikor mindenki állandóan az okostelefonját bambulja. Változott a világ...
A facebookon sok spanyolországi magyar csoport van, pl a madridiak, spanyol magyarok, stb.... szinte minden régióra akár több is. Belinkeljek párat, vagy azokat már megtalálták?
Nem délen keresem, ez az újság egy példa. Magyarországon a Dél-Alföldi régióban ez az egyik legismertebb apróhirdetéses papír, ezért mondtam ezt. Mi még mindig, akármennyire is értünk az internet használatához, a tüzifát, az autókat, állásokat, még mindig van, hogy onnan nézünk. Abból is indultam ki, hogy sok az olyan idősebb ember, aki mondjuk az internethez nem konyít, de a tradicionális újságokat keresi fel ilyen célra. De ez nem lényeges annyira.
Köszönöm szépen, ezeket ismerik. Én nem tudtam róluk, szóval köszönöm!
A facebook oldalakat keresem.
További válaszokat, segítségeket is szívesen fogadok!
Nem tudom, hogy hol kerestek idáig és milyen az anyagi keretük, de ha nem a belvárosban, hanem kicsit kijjebb, esetleg Madrid szélén - de olyan helyen, ahol még jó a közlekedés - keresgélnek, akkor talán nagyobb sikerük lesz.
Külső területeken ráadásul általában olcsóbb a szállás (igen, tudom, a közlekedés meg drágább, de diákként nyilván van kedvezményük :-) )
4-es vagyok: az sem mindegy, mennyi pénzük lenne a lakásbérletre. Pl. 500 euro/hó-ért most rögtön 6 lakást láttam kiadót Tetuán - ban, bebútorozva.
Sőt, még egyet 380-ért is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!