Mi az a hostel? Hogy mukodnek?
Igen, első jót írt, de kiegészíteném:
"A hostel – vagy ifjúsági szállás– olyan idegenforgalmi szállás, ahol legtöbbször sokágyas szobákban, közös helyiséghasználattal (közös fürdőszoba, konyha, terasz, stb.) olcsón szállhatnak meg a vendégek...
Mára a szó jelentése átalakult, a hostelek a legolcsóbb, néhány eurós/dolláros kategóriától a közel szállodai árakig széles skálát átölel, a színvonalat általában az árkategória is tükrözi, de érdemes elolvasni mások véleményét is az adott szálláshelyről.
nincs még konkrét..keresgélek egyenlore:) de nem szeretném ha mások is lennének ott..hárman mennénk
egyébként koszi mindnekinek megy a zold :)
Hálótermi ágyak vannak ahol egy csomó idegennel lehet együtt aludni. Konyha, fürdő közös. Lesz egy szekrénykulcsod ahová zárhatod a cuccodat.
A nagyvárosokban a legolcsóbb szállások, mondjuk nagyvárosoktól távolabb ennyi pénzért külön szobát is kaphatsz. (pl kempingekben vagy magánházakban panziókban is)
Természetesen minden hostelnél meg van adva, hogy hányan vagytok egy szobában. De a nagyon fapados hosteleket leszámítva (amik inkább diákszállók), minden hostelben vannak rendes szobák is, kevesebb ággyal. Én sok hostelben jártam már, volt amelyik kétágyas volt, ha ketten mentünk, volt amelyik egy ágyas, ha egyedül. És én mindig kérek saját fürdőt is hozzá. A konyha közös szokott lenni, de azt nem szoktam használni.
Tehát igen, nyugodtan nézegesd a hosteleket, teljesen normális és kulturált, csak nincs annyi szolgáltatás, mint egy hotelben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!