Minek minősülnek jogi szempontból azok a strandok, amik éjszakára nyitva állnak pl. este 7-től reggel 8-ig? Közterület/szabadstrand?
Ingyen akarunk kempingezni Csopakon. Volt itt már ilyen kérdés, hogy tilos-e ott kempingezni, azt írták TILOS, de semmire nem alapozták. Mi a következménye, ha megcsináljuk? Kidobnak? Voltam már ott többször éjszaka, de nem aludtunk ott. Őrt nem láttunk.
Sokat olvastam erről, de nem tudom eldönteni, hogy a fenti szitu milyen kategóriába esik. Szabadstrand az végülis közterület, de ha megnyitják a fizetős strandot estére, közösség számára megnyitott magánterület lesz, amire a közterület szabályai irányadóak főként. A vadkempingezésre vonatkozó szabályok lehetnek itt érvényesek?
Olyan nincs hogy egy terület naponta változtatja a státuszát. A csopaki strand az önkormányzat tulajdonában áll, közterület. Másrészt én ott eddig minden este láttam biztonsági őrt.
A kérdésre válaszolva szerintem van jogod ott vadkempingezni, mivel Magyarországon jogod van a vadkempinghez, 24 órás időtartamig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!