Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Kell idegenforgalmi adót...

Kell idegenforgalmi adót fizetnem?

Figyelt kérdés
Nyári szakmai gyakorlatra megyek egy céghez, egy kollégiumban szeretnék szállást foglalni, elmúltam már 18éves de úgy hallottam ha diákigazolvánnyal rendelkezem és iskolai ügyben (tehát gyakorlat, képzés stb.) utazom akkor ez alól mentes vagyok. Igaz ez ?

2014. jún. 14. 21:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Az 1990. évi C. törvény 31. § c) pontja alapján nem.

"31. § A 30. § (1) bekezdésének a) pontja szerinti adókötelezettség alól mentes:

c) a közép- és felsőfokú oktatási intézménynél tanulói vagy hallgatói jogviszony alapján, hatóság vagy bíróság intézkedése folytán, a szakképzés keretében, a szolgálati kötelezettség teljesítése, vagy a településen székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vagy a Htv. 37. §-ának (2) bekezdése szerinti tevékenységet végző vállalkozó esetén vállalkozási tevékenység vagy ezen vállalkozó munkavállalója által folytatott munkavégzés céljából az önkormányzat illetékességi területén tartózkodó magánszemély..."

2014. jún. 14. 22:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Pontosítok:

Az 1990. évi C. törvény 31. § c) pontja alapján nem. == Az 1990. évi C. törvény 31. § c) pontja alapján nem kell idegenforgalmi adót fizetned.

2014. jún. 14. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!