Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Mi az az üdülési jog?

Mi az az üdülési jog?

Figyelt kérdés
Elmagyarázná nekem valaki,hogy mit jelent az,ha valaki üdülési jogot vásárol?
2013. szept. 27. 13:20
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Megveszed annak a jogát, hogy minden évben 1-2 hetet eltölthess "ingyen" abban a panzióban, szállodában, aminek a jogát megvetted. Általában ez fix időpontot jelent.
2013. szept. 27. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amellett, hogy az iménti válaszadó tökéletes definícióját adta az üdülési jognak, ajánlom, hogy néha egy google kereséssel kezdjed a kérdezősködést. Ha rákeresel, rengeteg csalódott üdülési jog tulajdonossal fogsz találkozni, és szinte egyetlen elégedettel sem. Ennek több oka is van.

Például az üdülési jog általában 99 évre szóló elkötelezettséget jelent, inkább nevezném lehúzásnak, mint egy üdülési lehetőségnek. Ha nem fizeted az éves díjat, kéményen behajtják rajtad.

Valójában az üdülési jog egy nagyon drágán eladott valami, ami mellé évente fizetsz annyii fenntartási díjat, amiből más ember simán a legjobb helyeken nyaral.

2013. szept. 27. 14:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Rákerestem mielőtt feltettem a kérdést de nem értettem továbbra sem,hogy mégis mi ez.

Köszönöm a válaszokat mostmár értem valamennyire.

2013. szept. 27. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Az előttem válaszolok leírták a legfontosabbakat.

Nekünk a férjem oldaláról várható örökségként lebeg egy ilyen "gyönyörűség" a fejünk felett.

Milliókat fizetsz be azért az egy hétért, ami egy lakás. Semmi nem jár hozzá az ágyneműn, törülközőn kívül (mondjuk a lakás teljesen felszerelt). Külön fizethetsz mindenért: parkolás, legtöbb helyi szolgáltatás, étkezés. Vagy viszel magaddal élelmiszert és főzöl magadnak.

Emellett inflációval azonos mértékben emelkedő éves fenntartási díj (általában több tízezres tétel), amit januárban kell befizetni függetlenül attól, hogy mész-e vagy nem.

Ha cserélni akarsz (pl. mennél a rendszerben levő külföldi szálláshelyre) az is feláras.

Nagy lehúzás, ahogy írták előttem. Ugyanazért a pénzért, amennyibe egy éves költsége lenne az üdülési jognak ha elmennél (nem számítva a bekerülési milliókat), 4 csillagos szállodába ugyanannyi időt tölthetsz félpanzióval (legalábbis az anyósomé ilyen) családdal.

2013. szept. 30. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:
61%
Az üdülési jogban egy nagyon jó dolog van, és ezt ne feledd el. El kell adni a balekoknak, és ez csak személyes meggyőzéssel működik. Ez azt jelenti, hogy ha például kapsz egy meghívást egy ingyen hétre mondjuk Tenerifére, akkor ne utasítsd vissza, hanem kérdezd meg valahol (pl. itt), hogyan lehet olcsón eljutni oda. Aztán menj el, nyaralj egy hetet, hallgasd végig a fejtágítójukat, és mosolyogva mondjad, hogy köszönöd nem kéred a felkínált üdülési jogot. De ugyanígy van ilyen lehetőség sok helyen, Dominikán, Thaiföldön, Madeirán. Szóval ne vedd meg, de ami ingyen van, azt használd ki.
2013. szept. 30. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!