Montenegróba megyünk nyaralni, ott milyen nyelven beszélnek?
Mi az, hogy sajnos?? Montenegró csodálatos!!
Egyébként montenegrói a hivatalos nyelv, de megértik a szerbet és a horvátot is.
Hivatalosan van montenegrói nyelv, de a szerbbel elég közel jár hozzá az ember. Na meg a lakosság harmada szerb...
Ne panaszkodj, inkább nézegess képeket a neten, olvass utána a látnivalóknak. Biztosan elmentek majd megnézni például a Kotori-öblöt. :)
Tényleg szép, bár nekem még csak kitűzni sikerült mint leendő úticél.
Én a napokban értem haza Montenegróból. Különleges ország meseszép helyekkel (Budva, Kotor, Petrovac) és barátságos emberekkel. Az emberek közül sokan beszélnek angolul is, így könnyen lehet kommunikálni a helyiekkel.
Voltak dolgok, amik nem tetszettek (rengeteg szemét, közlekedési morál és a rengeteg félbemaradt építkezés a sorsukra hagyott toronydarukkal), de ezeket leszámítva nem rossz hely, nem értem, hogy miért sajnálod, hogy oda mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!