Mi a legfontosabb, ha elmentek egy szállodába, mi alapján választotok hotelt? Mitől lehet egy szállás jó?
Mi csak aludni járunk a szállásra, így a megfelelő tisztaságon kívül szinte csak az elhelyezkedést szoktam figyelni.
Enni is ritkán szoktunk a szálláson, mert szeretünk több helyet kipróbálni inkább, és mivel legtöbbször vízpartra járunk, így medence és hasonlók sem elvárások.
Szia!
Ez azért egy összetett kérdés.
Sok minden befolyásoló tényező. A választást már az is befolyásolja, hogy mi a cél (városnézés, pihenés).
Nálunk a választást befolyásolja a helyszín, az ár, szobák felszereltsége (saját fürdőszoba legyen lehetőleg), reggelizési lehetőség, megközelíthetőség, egyéb szolgáltatások (pl. volt olyan, hogy a süti délutánunkat beválthattunk szendvicsre napközben, ez mérvadó volt+ kaptunk környéki kártyát, amivel minden látnivaló ingyenes volt).
Ha csak pihenni szeretnénk, akkor fontos a félpanzió, változatos és tágas wellness rész, egyéb kikapcsolódási lehetőségek (billiárd, bowling).
Ha városnézés a program, akkor a szállás legyen könnyen megközelíthető, legyen jó helyen, reggelizési lehetőség, ha van wellness +pont, de nem befolyásoló.
Elhelyezkedés.
Parkolás.
Tisztaság.
Van-e normális étterme, vagy van-e a közelben.
Reggeli mindenképpen legyen.
4 csillag alatt általában kritikán aluli szállást kapsz.
Az olcsó legtöbbször ócska is.
Hol van: ha elmegyek hétvégére várost nézni, akkor nem akarok órákat utazni, hogy bemenjek a központba. Ha tengerpartra utazok, akkor pedig, hogy közel legyen a parthoz. Plusz milyen a környék, nem akarok a legrosszabb környéken megszállni..
Reggeli: nekem fontos, hogy legyen reggeli (bár most már nem mindig foglalok, covid után rengeteg helyen megszűnt, illetve 29Euro/nap/fő áron köszönöm nem kérem).
Szoba: Itthon van cica, kutya a lakásra nagyon ráférne egy felújítás. Talán pont ezért szinte mindig 4-5 csillagos hotelbe megyek. Sznob dolog tudom, de jó érzés modern, kényelmes szobába menni pár hétre ha nyaralok.
Wellness, programok, félpanzió nekem nem számít.
Lehetőleg felnőtt hotel legyen. Ha van wellness akkor lehessen úszni is. A szobák legyenek hangszigeteltek és nem baj, ha nem öregebb 5 évnél a bútorzat.
Kemény franciaágyas szobát szeretünk, és ne legyen az ágyon illesztés középen a matracok között.
Fontos a minőségi reggeli is.
Email.
Megkerdezed, megmondjak.
Adnak csendes szobát, ha azt kérsz, stb...
A wellness részleg sohasem érdekelt.
Én csak olyat foglalok, ahol minimum reggeli van, hogy ne kereséssel induljon nap. Ha autómentes az utazás a parkolás nem számít.
Általában nézem még, hogy van-e normális Wifi, ha lehet sokáig nyitva tartó saját étterem, hosszabb utazásnál mosási lehetőség (vagy mosoda szolgáltatás) és a célnak megfelelő mennyiségű csillag (ha csak átutazom és aludni megyek be, akkor egy motel is tökéletes. Ha nyaralok, akkor általában 4-5 csillagosakat keresek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!