Svédasztalos reggeli esetén 3-4 csillagos hotelekben mit vagy inkább hogyan/mennyit illik reggelizni?
Amikor annyira bőséges a kínálat, hogy azt sem tudom mihez nyúljak, amikor van sós kajákból hideg, meleg, édességekből szintúgy, de van gyümölcs, joghurt, magok, ropogtatnivalók, kávé, tea, gyümilé, lekvár, mogyikrém, stb....
Ebben az esetben "hogyan illik" reggelizni, jóllakni?
Nemrég voltunk egy nyugat-ausztriai hotelban a párommal, és gyakorlatilag szótlanul reggeliztünk a nagy nyüzsiben és külföldi hangok között, mire egyszer csak magyar hangokat hallok a mellettünk lévő asztaltól.
Nem sejtették, hogy mi is magyarok vagyunk, miután megdöbbentünk, hogy többek közt minket fikáznak, meg sem szólaltunk valóban, csak angolul egymáshoz...
Azt nehezményezték, hogy hol a párom, hol én álltam fel és hoztam még 1-1 újabb falatot. Merthogy első alkalommal csak végigmentem, nyugtáztam mik vannak és hoztam egy eszpresszót, meg egy kiflit. Utána a kiflihez vajat, virslit, zöldségeket. Mindenből csak épp keveset, hogy ne egyfajtával lakjak jól, inkább egy kis süti, gyümölcs is. Szóval újabb köröm sütiért, és mikor ezt megettem, még gyümölcsért is mentem külön. Tényleg mindenből gyakorlatilag kis kóstoló volt. De valóban ez többszöri fordulóban...
ELfigyeltem őket, ők meg pont ellenkezőleg, mikor leültek, púposra volt pakolva nem is egy tányér az asztalukon, talán csak inniért mentek el újra.
Én állítom, hogy a többszöri forduló a kis falatokkal meg sem közelítette azt, amit ők ettek.
Nagyon ritkán vagyok ilyen svédasztalos helyen.
Igazából hogy illik ezt művelni? Van valami etikett, hogy mit vagy hányszori fodulóval, stb?
Ne foglalkozz veluk.
Az egyetlen ciki dolog a kaja kicsempeszese, azt nagyon nem illik. Sajnos a magyarokra jellemző ez.
4:
Ez hely függő, hogy szabad-e elvinni, pl. van olyan magashegyi menedékház, ahol ha félpanziót fizetsz, akkor benne van, hogy a svédasztalos reggeliből útravalót csomagolj túrára.
Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki nagyétkű, amíg megeszi. Amúgy igazad van, én sem szeretek egy tányérra pakolni, mindent púposra, a végén meg összekeveredik minden és már étvágya sincs az embernek. Meg amúgy inkább fordulj 10x csak ne hagyd a tányéron. Attól rosszabb látvány nincs, mikor egy egész asztalnyi ételt dobnak ki. Meg normális tányérokkal többet fordulni elegánsabb is. Ha valaki úgy megszedi, mintha két hete nem evett volna az is proli - mondjuk én csendben maradok, mert hotelrántottából bármennyit meg tudok enni.
Az asztal alatt szendvicscsinálás és táskába csempészés nekem is a halálom, na az a pronyó.
Annyit eszel, amennyit szeretnél, nincs erre semmiféle megkötés.
Én pl. hotelben mindig alaposan bereggelizek, egyrészt azért, mert akkor napközben nem kell komoly ebédeléssel tölteni az időt, másrészt mert itthon általában nem töltöm reggel az időt pl. rántotta készítésével, de amúgy nagyon szeretem, és ha már egy hotelben vagyok, akkor szeretem kiélvezni, hogy gondoskodnak a kajámról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!