Igaz, hogy a teljes panzió kevésbé népszerű, mint a félpanziós ellátás, vagy a csak reggelis, illetve az ellátás nélküli szolgáltatás?
Igen, kevésbé népszerű, de inkább azért, mert minden nap egy éttermi szintű meleg ebéd eléggé megdrágítja a nyaralást.
Amit te írsz, az nem probléma, ui. ezek a meleg ebédek általában estebédek, vagyis este eszi meg őket a vendég. Annak tényleg semmi értelme, hogy 8-9 között reggelizzen, aztán összekészülődjön és délre meg haza kelljen érnie ebédre.
Ilyenkor reggeli után szendvicset vagy más hideg ételt szokott vinni az ember (vagy menet közben vesz ilyesmit), délután vagy estefelé hazaér, lerakodik, kicsit kifújja magát, majd lemegy meleg estebédet enni.
Mi egyszer egy bakonyi kis faluban vettünk így igénybe szállást, nagyon szerencsés megoldás volt. Napközben kirándultunk, este a szálláson meleg ételt ettünk.
Szerintem is úgy van, ahogy írtad. Felesleges, nem népszerű, ha nem töltik ott a vendégek az egész napot.
Ha egy nagyobb területű, elzárt nyaralóhelyről van szó, ott meg kevés. Ott inkább all-inclusive szolgáltatás kell.
7., de másoknak is. 66 éves vagyok. Napjainkban nem tudom, mi a szokás, pedig nyitott szemmel járok.
Boldogult ifjúkoromban sok olyan pihenni vágyó volt, aki pl., vállalati üdülőben töltött el egy hetet, de sok utazási irodánál is lehetett programok nélküli útra befizetni, amiben csak az utazás és szállás volt.
Gyermekként én is töltöttem el több alkalommal is ilyen módon egy-egy hetet (nekem unalmas volt, csak személyes tapasztalat miatt írom.)
Lehet, megváltozott a világ, és mára nincs igény rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!