Van még olyan, hogy amikor egy szállodában átvesszük a foglalást akkor le kell adni a bankkártyánkat?
Azért szokták kérni szerintem, mert ha ingyenes lemondási határidőn kívül mondod vissza, akkor bizony x %-ot kampóznak (jogosan).
Továbbá van, hogy zárolják érkezésig a szállás díjának egy részét vagy egészét szintén a saját biztonságuk miatt, de ez még nem konkrét levonás, és feloldják, amint érkezéskor fizetsz.
Előre fizetésnél viszont nem tudom, hogy mi a baj a bankkártya adatok megadásával, anélkül hogy fizetnél?
Inkább szenvedsz az utalással vagy hogy?
Nem tarthatjak vissza a bankkartyat, torvenytelen.
Viszont elkerhetik az adatokat, mert lehet, hogy 1. tovabb maradsz az elozetesen rendeltnel 2. a szobaban levo telefonrol csinalsz egy kulfoldi hivast (vagy belfoldit, de orakon at) 3. ellopod az osszes torolkozot (ez a leggyakoribb) 4. tonkreteszel valamit a szobaban (pl leontod vorosborral az agyat vagy szetvered a TV-t reszegen (ez sem ritka sajnos) 6. csak ugy, a biztonsag kedveert
Olyan nincs hogy elveszik a kártyádat letétként
Soha, sehol
Csak gondolj bele, és rájössz miért
A lemondási díj miatt van.
Én volt, hogy belföldön foglaltam, szép kártyával fizettem - helyben. A szálloda foglaló utalást nem kért, ellenben kártyaadatokat igen, arra az esetre, ha (későn) lemondanám a foglalást, akkor a kötbért le tudják vonni.
Nem mondtuk le, elmentünk, szép kártyával fizettünk, a bankkártyámat senki nem piszkálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!