Idegenforgalmi adót munkavégzés céljából megszálló embernek is kell fizetni?
Van erre vonatkozóan valahol link?
Több oldalt is olvastam de mindenhol mást olvastam.
(Több vendég is szokott érkezni munkavégzés céljából)
Annak nem kell fizetnie, akinek a munkáltatója helyben fizet iparűzési adót.
Tehát pl. jön A ember, aki a város legnagyobb szállodájának felújításánál cseréli az ablakokat, neki nem kell IFA-t fizetni.
Értem, de akkor ezt nekik nem kéne tudni?
Több szálláshelyen foglalnak szállást nem csak nálunk.
#8 Nem a vendégre gondoltam, hanem a #6-ra írtam (a helyitől kell kérni, (attól, amelyik a ti városotokban van) hogy nekik mint munkaadóknak nem kellene, tudni, hogy nekik az IFA-t nem kell megfizetni?
Én szállásadóként hallomásból tudom, hogy aki munkavégzés céljából jön nem kell IFA-t fizetnie, de pontos adatokat erről nem találtam.
#8" ha nem kell, akkor meg legyen igazolás róla"
Ezt kérdezem, hogy a munkáltatónak nem kellene tudnia arról, hogy nekik nem kell ifa-t fizetni? ugyanis a szállást és az ifá-t nekünk mint szállasadóknak ők fizetik, nem a vendég. Több helyen legalább 4 helyen foglalják a szállást és soha nem mondták, hogy máshol nem kérnek IFA-t tehát biztos, hogy a többi szállás is kiszámlázza nekik az ifa-t.
De én pontosan nem tudtam, hogy tőlük kell e IFA pénzt kérni, mert erre vonatkozóan nem találtam meg ahol normálisan le van írva, és igazolást sem kaptam tőlük a munkavégzésről. E-mailben lefoglalják a szállást és jönnek a vendégek, semmi más kommunikáció nincs velük.
Akkor nem kell IFA-t fizetni a cég munkavállalójának, ha a cégnek van ott székhelye vagy telephelye, a jogszabályban ez van:
"Az adómentesség
31. § A 30. § (1) bekezdésének a) pontja szerinti adókötelezettség alól mentes:
c) * a közép- és felsőfokú oktatási intézménynél tanulói vagy hallgatói jogviszony alapján, hatóság vagy bíróság intézkedése folytán, a szakképzés keretében, a közszolgálati kötelezettség teljesítése, vagy a településen székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vállalkozó esetén vállalkozási tevékenység vagy ezen vállalkozó munkavállalója által folytatott munkavégzés céljából az önkormányzat illetékességi területén tartózkodó magánszemély"
Tehát lehet olyan cég, akinek ott dolgozik a munkavállalója, de mégsem mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!