Spanyolországba vagy Portugália mennétek 1 hét kiruccanásra szívesebben? Miért? :)
Nem ilyen tengerpartosra gondoltam, hanem inkább városnézős, sétálgatás, meg spanyol / portugál borokat kóstolgatni szép helyeken.
Lisszabon, illetve Malaga jutott szembe például
Mindkettő jó választás, de ha a városnézés és gasztro a két fő szempont, akkor Malaga és környéke az egyik legrosszabb választás Spanyolországban, a környékbeli (=200km-en belül lévő) látványosságokhoz pedig kötelező a bérautó.
Mivel tőlünk nincs közvetlen járat, így még a sokat utazók közül is kevesen ismerik Baszkföldet, de Madridot és Barcelona mellett egyértelműen az ország gasztroközpontja, sok gyönyörű látnivalóval Bilbaoban és San Sebastiánban is. A két városra + egynapos kirándulásokra 1 hét ideális és nem is kell autót bérelni. Ha a borok is fontosak, La Rioja ott van a szomszédban, de ahhoz már kelleni fog autó legalább 1-2 napra. Ennyi élményért bőven megéri kiköhögni azt a 80-as átszállásos jegyet. Bécsből 20-30%-kal olcsóbb.
Lisszabon és Portó is csodálatos helyek, de a kettőre + a közte lévő helyekre egy hét kevés, külön-külön viszont magukban sok. Nyilván ott is könnyen lehet 100km-es sugárban mozogni.
Akár kombinálhatnátok is. Pl. 2 nap Granada + 2 nap Sevilla (nekem Malagától ez a két város sokkal jobban bejött), onnan Faro (tudom, nem ő a csúcs Dél-Portugáliában, de olcsón repüli a Ryanair).
Vagy Lisszabon és Sintra. (Egy hét bőven elég)
Vagy elrepültök Portoba 3 nap szerintem magára a turistáskodásra elég, és utána vonattal tehettek napi kirándulásokat. Braga, Coimbra, Fatima, hogy csak a híresebbeket említsem. Reggel menős-este jövős városok és mindegyik más, sajátos hangulatta. Így egy hétből is nagyon sokat ki lehet hozni.
Spanyolország véleményem szerint túlértékelt, ha én választhatok mindenképp a két fentebb említett várost ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!