Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Mi az a kemping?

Mi az a kemping?

Figyelt kérdés
2021. aug. 17. 12:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
Ilyen kisebb kerekű, nem túl pasis bicikli. Kisebb távokra jó.
2021. aug. 17. 12:40
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Mint szállás: egy kijelölt terület, ahol nem túl drágán sátrat verhetsz vagy leparkolhatod a lakókocsidat, valamint biztosítanak mosdót, zuhanyzási lehetőséget. Lehet még közös konyha, áramfelvételi lehetőség, esetleg szobát vagy faházat is lehet bérelni.
2021. aug. 17. 13:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni hogy a vadkemping érdekelt volna.Tehát ha kimegyek a természetbe bringával autóval lakóautóval és eltöltök ott némi időt akkor az még nem kempingezés? Mikortól számít annak? Elsősorban a jogi része érdekelt volna bár nem ez a legjobb kategória az tény.
2021. aug. 17. 13:56
 4/12 anonim ***** válasza:
Jogilag nem tudom, pontosan hogy van, de gyakorlatilag ha nem dobálod szét a szemetet és nem maradsz egyhelyben egy éjszakánál többet, akkor valószínűleg nem fognak zargatni. Sátrazáshoz hivatalosan engedélyt kéne kérni, ha védett területen csinálod, akkor biztosan előírás ez és az erdők nagyja védett terület. De gyakorlatilag annyira nem foglalkoznak vele. Más országokban van, ahol szigorúbban veszik és csúnyán megbüntethetnek. Hogy lakóautónál hogy van, azt nem tudom, nekem az lenne a logikus, hogy ha legálisan parkolsz az autóval, akkor alhatsz benne. De mondjuk mellé már nem föltétlen állíthasz föl sátrat.
2021. aug. 17. 14:02
 5/12 A kérdező kommentje:

És mi számít erdőnek?az erdő ki van táblázva vagy ki van írva?

Tehát ha egy helyben vagyok reggeltől estig de nem alszok ott akkor az nem számít kempingezésnek?

2021. aug. 17. 15:03
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem az erdő a lényeg, hanem hogy védett terület. Turistatérképeken feltüntetik a védett terület határát, tipikusan az erdők azok, de nem feltétlenül. Meg magánerdők is vannak. Szerintem annyira nem a szabály a lényeg, mert úgyse törődik vele senki, inkább csak azért van, hogy aki rendetlenkedik, zajong, szemetel, azt legyen mi alapján megbüntetni.

Nappal szerintem tartózkodhatsz közterületen a lakókocsiddal, de nem ismerek erre jogszabályi rendelkezést, csak sose merült föl bennem, hogy ez tiltott lenne.

2021. aug. 17. 15:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
2021. aug. 17. 17:35
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Mond, higy a Marsról jöttél! A mi az a kemping is nagyon furcsa, de hogy mi az erdő...
2021. aug. 18. 07:34
 9/12 A kérdező kommentje:

8) jogszabályilag ha nem lett volna világos.sajnálom hogy nem érted.köszönöm a válaszokat, így már világos.

Vannak helyek ahol kirakják a kempingezni tilos-táblát ezért jó tudni hogy mit lehet ott csinálni és mit nem.

2021. aug. 18. 10:15
 10/12 anonim ***** válasza:

A kemping és vadkemping között az a legfőbb eltérés, hogy előbbi kereskedelmi célú szálláshely. Utóbbi meg csak sátrazásra alkalmas hely.

Nem minden orzmszágban megengedett.

Nálunk igen.

Az erdőben bárhol, ahol gyalogosan, kerekpárral vagy lóval legálisan tartózkodhatsz.

Az erdő gazdálkodója tűrni köteles. Saját felelősségedre teheted.

Nemzeti parkokban ott szabad sátrazni, ahol erre a célra helyet kijelőltek.

2021. aug. 18. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!