Ha booking.com-on lemondok egy szállást mert ugyanarra az időpontra lett jobb ajánlat akkor ezért felszámítanak valamit?
Figyelt kérdés
A lemondás ingyenes de mintha régebben lett volna valami ilyen szabály hogy ha ugyanarra az időpontra foglalsz másik szállást akkor azután fizetni kell plusz költségeket. Próbáltam ráguglizni de semmicrelevánsat nem adott ki.2021. júl. 11. 08:49
1/7 anonim válasza:
Mi két éve csináltuk ezt, nem számolt fel semmit.
2/7 anonim válasza:
Nincs többletköltség. Még ki is írja, hogy felvesszük az árversenyt. Én mondjuk sajnos pont pórul jártam múltkor, mert mire fél áron egy jóval olcsóbb és jobb szállást kínáltak ugyanabban a városban, mint amit lefoglaltam, addigra már lejárt az ingyenes lemondási lehetőség az első foglalásomra.
3/7 anonim válasza:
A booking.com egy közvetítő oldal, te mint felhasználó semmit nem fizetsz nekik. Az az üzleti modelljük, hogy összehozzák a szállodát meg a vendéget, de a köztük lévő pénzmozgásba nem folynak bele. Józsi, a szállodás köt velük egy szerződést, hogy a booking platformján eladott szobái árából tejeli nekik az X %-ot (ami legalább 12%, de most ebbe ne menjünk bele). Józsi határozza meg előre, hogy melyik szobánál mik a lemondási feltételek. Ha te Józsi szobáját időben lemondod, és helyette Péter szobáját veszed ki, abból neked semmi hátrányod nem származik. Onnantól kezdve nem Józsinak kell fizetned, hanem Péternek.
4/7 anonim válasza:
Az árversenyes dolog szerintem úgy értendő, hogy ha ugyanazt a szállást foglalnád másik oldalon olcsóbban, akkor megkapod annyiért.
Ebben az esetben az a kérdés, hogy az első szállásnak milyenek a lemondási feltételei.
5/7 anonim válasza:
Kiegészítés a 4-eshez: az árversenyes dolog úgy értendő, hogy ha ugyanazt a szállást ugyanazokkal a feltételekkel foglalnád másik oldalon...
6/7 A kérdező kommentje:
4
Ingyenes a lemondás. De régebben tudom hogy vagy airbnb-n vagy bookingon volt ilyen dolog hogy ha lemondtál egy szállást és ugyanarra az időpontra újrafoglaltál akkor fizetni kellett valami plusz díjat.
2021. júl. 11. 11:17
7/7 anonim válasza:
A bookingon szerintem nem volt ilyen, csináltam is már ilyet, nem volt plusz költsége. De amúgy miért érdekelné bármelyik céget? Nem is értem, náluk csak egyik zsebből kerül a pénz a másikba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!