Sürgős segítség kellene! Pécsre utaznék pénteken, de nem vagyok beoltva. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Az utazást nem tudom elhalasztani, most sikerült nagy nehezen szabadnapokat kérnem, viszont nem vagyok még beoltva. A háziorvosom hétfőn nyit, hogy időpontot adjon oltásra, és azon túl még 8 nap mire megjön a plasztik kártya, én viszont pénteken már utaznék, és 3 napot maradnék ott. Ez így teljesen kivitelezhetetlen? Ismertek Pécsen olyan szállásadókat, ahol nem kérnek védettségi kártyát?2021. jún. 5. 19:20
1/10 anonim válasza:
Utazni nyugodtan utazhatsz, de kereskedelmi szálláshelyre nem mehetsz. Vagy ismerősnél aludhatsz, vagy éjszakára utazz haza, majd másnap vissza.
2/10 anonim válasza:
Így van, keress ismerőst vagy olyan ismeretlent, aki befogad. Vagy utazz haza aludni.
3/10 anonim válasza:
Utazni utazhatsz, ha beoltottak akkor az Eeszt telefonos applikáción is felmutathatod a védettségi igazolványt, szerintem az gyorsabban kész mint a plasztik kártya.
4/10 anonim válasza:
A neten nem tudsz most rögtön időpontot foglalni magadnak oltásra? Miért kell a háziorvosra várnod?
5/10 anonim válasza:
Az EESZT honlapján már hétfőre foglalhatsz időpontot. Amint beadták és bekerült a kartonodba az oltás ténye (ez jellemzően 1-2 óra), letöltheted az appot, szintén az EESZT honlapján regisztrálsz, az app kijelzi az oltás tényét, ami egyenértékű a védettségi igazolvánnyal. Jelenleg Pfizer, Sinopharm és ha szerencséd van, Sputnik V vakcinák közül választhatsz (a Sputnikból már nem jön több, ha elfogy, akkor végleg elfogyott).
6/10 anonim válasza:
Ha hétfőn beoltatod magad, pénteken már szerintem tuti üzemelni fog az applikáció.
7/10 anonim válasza:
Így van, az app az oltás utáni 1-2 napon már működik.
8/10 anonim válasza:
Utazz üzleti útra. Biztos van olyan ismerősöd, akinek van valami kis kft.-je.
9/10 anonim válasza:
Appal tudsz szállást foglalni, nekem már oltás napján működött.
10/10 anonim válasza:
Szerintem menjél tűvel a fenekedben, akkor látják, hogy be vagy oltva. 🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!