Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Szálloda vs szálláshely? Van...

Szálloda vs szálláshely? Van különbség?

Figyelt kérdés
Most, a korlátozások miatt szerintetek a szálloda minden kis apartmanra, panzióra kiterjed vagy csak a hotelekre? A be nem oltottak csak a hotelekbe nem mehetnek? A magánszálláshelyek megengedettek MINDENKINEK?

2021. ápr. 26. 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

A szálláshely kifejezés magában foglalja az ÖSSZES olyan helyet, ahol megszállsz. A magánszálláshelyet IS.

A korlátozás pedig minden szálláshelyre vonatkozik.

2021. ápr. 26. 11:45
 2/5 anonim válasza:
100%

Lebutítva:

Szálloda = hotel

Szálláshely = az a hely, ahol meg tudsz szállni (ami lehet hotel, apartman, unokatesóéknál, kemping stb.)

2021. ápr. 26. 14:44
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Az "unokatesóéknál" nem tartozik a korlátozási rendelet hatálya alá, mert NEM kereskedelmi szálláshely.

Persze ha panziót tartanak fenn unokatesóék, akkor már igen. :)

2021. ápr. 26. 14:51
 4/5 anonim válasza:
100%

Az lehet, hogy nem tartozik, azonban a szálláshelyek közé igen.

A kereskedelmi szálláshelyekre nem tértem ki külön, a kormányrendelet nem tudom, hogy szól, csak a kérdésre válaszoltam.

2021. ápr. 26. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Aki privit írt.... ne csak a rendelet bevezetőj3t olvasd el hanem a paragrafusokat is!

[link]

6. Fejezet, 10. Paragrafustól kezdődően!

Szálláshelyekről van szó végig.

2021. ápr. 26. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!