Balatoni magánszállásnál normális, ha a teljes díjat előre, átutalással kell fizetni?
Egy ismerősömmel pont a múlt héten történt meg, hogy -mint kiderült- egy éve nem üzemelő szálláshelyre küldték el előre a teljes összeget.
Most -rendőrségi feljelentéssel a kezükben- otthon nyaralnak.
Ezek fényében én óvatos lennék.
Különféle foglalási rendszerek vannak, eltérő feltételeket szabnak a szállásadók is.
Olyan is akad, ahol hónapokkal korábban tudsz csak foglalni, mert gyorsan el kell minden hely, és a 100%-ot ki kell már akkor fizetned.
Van olyan, amelyiknél érkezés előtt nap éjfélig le tudod mondani, és nem kell előre fizetni.
Az általános az, hogy 1-2 héttel korábban még teljesen visszakapod a pénzt, vagy részben.
A két szélsőséges ponton belül sokféle megoldás létezik.
Ha lehetőségem van, akkor egy nemzetközi foglalási rendszeren szoktam szállást intézni.
Ezeket mindig bekapcsolom:
parkolás, saját fürdőszoba, nem kell előre fizetni, nem kell bankkártya, ingyenese lemondható
Ez alap. Ezen felül meg szoktam nézni az apró betűs részt, a véleményeket, a fényképeket, és térképen. Google utcanézetet is, ahol lehet. Így sikerült például kiszűrni egy nagyon jónak tűnő szálláshelyet, de utcanézetből kiderült, hogy egy lepukkant lakótelep szűk utcájában egy lakásról van szó.
Foglalj a szállás.hu-n! Azért ajánlom, mert ott valódi vendégek véleménye alapján tudsz foglalni, és azt is látod, hogy a véleményt író mikor volt ott.
A booking.com a másik, ami szintén megbízható.
Ezenkívül az ittjártam.hu-n is tudsz tájékozódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!