17 alatt lehet szállast foglalni?
1-es, ez nem egészen így van.
Ptk. IV.2:12. értelmében a mindennapi életben szükséges kisebb súlyú szerződéseket megkötheti. Ha nem luxusszállodába megy elkölteni a szülei vagyonát, ez megállhat, hiszen egy kapcsolat fenntartása bőven a mindennapi élet szükségleteként ertekmezheto - persze erről átszállás kiadóját kell meggyőzni. És meg egyszerűbb a helyzet, ha a kérdező esetleg saját munkajövedelméből fedezi ezt, mert annak terhére kötelezettséget vállalhat.
További , bár ez esetben úgy látom, kevésbé megoldható módszer az az, ha a szülők hozzájárulnak a szerződéskötéshez, akar úgy, hogy maguk foglalják a szállást, akar úgy, hogy nyilatkoznak e tekintetben. Mondjuk négy szülőből egy elég ehhez.
Kérdező, szerintem találsz olyan szállást, főleg magánszálláshelyek között, ahol ezt megoldják. Én utazgattam egy csomót 18 éves korom előtt a környező országokban és itthon is, nem okozott problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!