Kezdőoldal » Utazás » Szállások » 17 alatt lehet szállast foglalni?

17 alatt lehet szállast foglalni?

Figyelt kérdés
Egyik barátommal viszonylag messze lakunk egymástól és szeretnénk találkozni, de a szüleik nem engedik az ottalvást(Máshogy nem megoldható). Szerintetek lehet úgy szállást foglalni/kivenni, hogy 1 hónap múlva leszek 18? Barátom 16 szóval az felejtős.1 hét múlva kellene, mert akkor lesz szülinapja és egy egész napot vele akarok tölteni. Mivel messze lakok tőle, így alig találkozunk.
2020. jan. 11. 00:59
 1/3 anonim ***** válasza:
77%
Nem. 18 éves kort be kell tölteni. A szállásfoglalás nem más mint egy szerződés a szállásadó (hotel) és a vendéég között.Szerződést 18 év alatti nem köthet.
2020. jan. 11. 01:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg csak 1 hónap, talán már nem nézik/szúrják ki, de hivatalosan nem lehet.
2020. jan. 11. 08:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1-es, ez nem egészen így van.

Ptk. IV.2:12. értelmében a mindennapi életben szükséges kisebb súlyú szerződéseket megkötheti. Ha nem luxusszállodába megy elkölteni a szülei vagyonát, ez megállhat, hiszen egy kapcsolat fenntartása bőven a mindennapi élet szükségleteként ertekmezheto - persze erről átszállás kiadóját kell meggyőzni. És meg egyszerűbb a helyzet, ha a kérdező esetleg saját munkajövedelméből fedezi ezt, mert annak terhére kötelezettséget vállalhat.

További , bár ez esetben úgy látom, kevésbé megoldható módszer az az, ha a szülők hozzájárulnak a szerződéskötéshez, akar úgy, hogy maguk foglalják a szállást, akar úgy, hogy nyilatkoznak e tekintetben. Mondjuk négy szülőből egy elég ehhez.

Kérdező, szerintem találsz olyan szállást, főleg magánszálláshelyek között, ahol ezt megoldják. Én utazgattam egy csomót 18 éves korom előtt a környező országokban és itthon is, nem okozott problémát.

2020. jan. 11. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!