Aki repült már kisebb gyerkőccel elmesélné hogy ment az utazás?
Nekem nincs már kis gyerekem (én ilyen kicsivel nem utaztam) de mivel rendszeres utazó vagyok London- Bp között, van tapasztalatom a kisgyerekes utazókkal.
Bevallom, mindig imádkozom, hogy ne legyen kisgyerek a gépen, ha van akkor jó messzire üljön tőlem.
Nincs olyan legalább 1 gyerek a gépen aki ne ordítaná végig a 2,5 órás utat. Azt szoktam mondani, hogy ritka mint a fehér holló az a gyerek aki nem sír.
A teheted inkább délelőtti géppel menjetek, akkor a többi utas is viszonylag nyugisabban viseli. Estefelé már az utasoknak sem hiányzik a sírás.
Még valamit. Nem bántásból kérdezem, de miért írod a LESZ szót lessz -ként?
Egyik közeli barátom ennél kisebb gyerekkel is utazott Walesben, talán ha 12 hónapos lehetett a srác. Igazából a te szempontodból tök mindegy, mert ebben a korban otthon is lehet olyan random problémàja, amitől végigüvölti a fél napot. A többi utas nem fogja értékelni, szóval itt leginkább az a kérdés: együtt tudsz-e èlni ezzel. Én egészen biztosan nem vàrnék èvekig azzal, hogy a szintén kisgyerekes külföldi rokonokkal találkozhassunk csak azért, mert másokat zavar a gyereksírás.
Utána ugyanez a páros a gyerek kétéves korában elutazott Japánba meg vissza. Jól viselte az utat a kissrác.
" Én egészen biztosan nem vàrnék èvekig azzal, hogy a szintén kisgyerekes külföldi rokonokkal találkozhassunk csak azért, mert másokat zavar a gyereksírás.
Tudod mások is fizettek a repülőjegy áráért, és sokan nyugalomban akarnak utazni, és nem azt hallgatni, hogy egy gyerek torkaszakadtából ordít. Lehet a szülők elviselik, de sok ember idegileg kikészül a sírástól. 2.5 órás útnál nehezen de valahogy elviseli az ember de pl: 13 órás útnál már én is morognék, pedig én alapjáratban birkatürelmű ember vagyok.
Azért tisztábban kéne lenni azzal, hogy nem csak a gyerekes családoké a gép.
Hűűű, hát itt aztán jó sok tanácsot kaptál eddig, kérdező :D és :-(
Csak csendben és halkan kérdezem meg, hogy miért gondoljátok, hogy a gyerek egyenlő egy bőgőmasinával???
Ja, tudom, mert ez a gyakori :D
Nos, 2 hónapja utaztam repülővel, leszálláskor DÖBBENTEN néztem, hogy a mögöttem lévő ülésen az anyukával egy kb. 5-6 hónapos csecsemő volt. Egy hangját nem hallottam a másfél órás úton - végigaludta :-)
Visszafelé megint "kifogtam" szintén mögöttünk ültek, akkor annyi történt, hogy felszálláskor a nyomáskülönbség miatt a picinek fájt egy kicsit a füle, ekkor sírt egy kicsit, majd megint álomba szenderedett.
Amúgy még valami ehhez a "sír a gyerek" történethez: nem is egyszer látom, hogy a szülő elmegy úgy a gyerekkel orvoshoz, hivatalba, stb. olyan helyekre, ahol köztudottan sokat kell várni és SEMMI játék, mesekönyv, ilyesmi nincs náluk, nem beszélget a gyerekkel, nem foglalkozik vele, stb. Nem csak a gyerek a hibás, hanem a szülő is, aki nem képes egy kis energiát belefektetni abba, hogy a gyerek figyelmét elvonja, elterelje és a gyerek is jól érezze magát.
Nem akarom festeni magam, de 6 évesen a fiam jobban bírta a 27 órás buszos utat, mint a felnőttek és nem nyomkodta a telefonját - mert nem is volt neki még :D - hanem élvezte az utat, meséltem, játszottunk, aludt - ilyen is van. Lehet lehúzni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!