Mikor fognak már végre változtatni a repülési szokásokon itt Kőbányán már kezd élhetetlenné válni a helyzet éjszakai nagy hangrobbanások, emellett viszont az ingatlanárak az egekben? De a Fidesz nagyon nem ezt ígérte a Tarlós vezetésével?
Rendszeres hangrobbanás Ferihegyen?? Valamiről lemaradtam? :D
Felettünk is hangos amúgy, épp ezért nem értem, mások mit problémáznak annyit rajta. Vannak sokkal rosszabb zajok is.
Az ingatlanok meg az egész országban iszonyatosan drágulnak, jó reggelt.
Szóltam a modinak, mert ordítozol velünk.
A változás oka nem magyar eredetű, így változtatni sem tudunk rajta. A régi értelemben vett légi folyosók már nincsenek, de vannak megkötések. Egy módosítás következménye a zaj növekedése.
Egyébként korábban is voltak problémák, amit rá lehetne kenni akár a pilótákra is.
Ha délkeleti irányban szállnak fel, akkor Vecsés környékén nagy a zaj, ha északkelet felé, akkor Pesten.
Repülési szempontból alapvetően széllel szemben legjobb felszállni, leszállni.
Sok repülőtéren a főfutópálya az uralkodó széliránnyal egyezően épül.
Amíg működött az egyes terminál (azaz a régi épület), addig elég sokat kellett taxizni (földön gurulni).
Ez a leggazdaságtalanabb.
A levegőben a kapitány az úr, felülbírálhatja a légi irányítók utasításait is. Pénzt, időt spóroltak akkor, ha Pest irányába szálltak le.
Repülni nagyon drága, milliós eltérések lehetnek repülésenként, s nagyon túlterheltek is a gépek.
Ezért gyakorta választották a "rossz", de olcsóbb leszállási irányt.
Ha az ingatlanárak magasak, az nem a repülőgépzaj miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!