Repülésbiztonsági videót hol találok?
Érdekel a téma de nemtudom hol lehet olvasni vagy videót nézni ilyenről.
Bocs ha nem a kellő csoportban tettem fel a kérdést!
Olyanra amelyben beszélnek az adott helyzetről magasságról,veszélyekről, megoldásokról, látottakról, stb.
Szóval nem promo videó érdekel hanem reklám mentes dolog.
Én még mindig nem teljesen értem mire gondolsz, szerintem ilyen nincs is.
A National Geographic-nak van a Légikatasztrófák sorozata, ami elég jó.
Tehát te olyasmit keresel, hogy az adott vészhelyzeteket hogyan hárítják el a pilóták? Ezekhez jellemzően nincs egy általános forgatókönyv, hanem van egy javaslat, egy bő irányvonal, amit a gyártó meghatároz a technikai kézikönyvben, és ezt implementálják az adott légitársaságok a saját procedúráikba. Itt minden tulajdonképpen meg van koreografálva, mindent ellenőriznek egy adott időben és adott szóhasználattal, nem mindegy, hogy kinek hol van a keze, mit mond és mikor. Tulajdonképpen koreografáltak az ilyen vészelhárítások. A baj az, hogy ezek a publikumnak nem hozzáférhetőek, a gépek kezelése, kezelőszerveinek működése, fedélzeti elektronika funkciói és használatai publikusan nem hozzáférhető információk, biztonsági okokból.
Ma már minden pilóta és utaskísérő egy titoktartási nyilatkozatot ír alá a biztonsági procedúrák és érzékeny adatok kezeléséről. Szóval olyanokról beszélhetnek, hogy teszem azt, két kapitány repülhet-e együtt, vagy nagyjából milyen sebességek és magasságok figyelhetőek meg a gépeken stb. De a konkrét kezelés és kezelőszervek működésének mivoltát ezek a nyilatkozatok védik, hogy illetéktelenek ne tudják kezelni a gépeket. Ezért van az, hogy a repülőkről készült hivatalos képeken a képernyők vagy ki vannak kapcsolva, vagy csak a navigációs módot mutatja. Nyilván nem csak azt tudja, de a többi üzemmódot nem mutathatják nyilvánosan. Szóval ha ilyesmi érdekel, akkor bizony javaslom, hogy inkább foglalkozz a magángépek biztonsági eljárásaival, például itt van egy link:
Na persze itt se fenékig tejfel az élet, mert ezek meg eleve a pilóták számára készültek, szóval ha nem tudod pontosan, hogy melyik kezelőszerv hol van a gépben és mit csinál, akkor sokra ezzel sem mész. Azoknak a pozíciójához pedig szintén nincs könyv, vagy videó, mert azt úgyis a rendes gyakorlati képzés során tanulják meg a növendékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!