Fellehet vinni repülőre alkoholt?
nyilván előre bejelentve de ezt hol/kinél kell bejelenteni?
+ költséget is kell fizetni mondjuk 1 üveg pálinkára és egy üveg borra?
Direkt próbálgattam, mit lehet kézipoggyászban vinni. Egy régi-régi hátizsák volt. A két literes (körüli ugye), teli vizesflakon sima ügy. Ugye gondoltam szomjas leszek éjféltől háromig, míg várom a vonatomat Vecsésen... Venni meg sehol nem lehet anélkül, hogy rablókat szolgálnál ki a rendes munkád gyümölcsével. Ugye reptér meg benzinkút, tökéletes oázisok, ahha! Vittem a nagy flakon vizet a kabátba tekerve, színig töltve, hogy ne lötyögjön. Kutyának nem tűnt fel. Telefont, töltőket, kulcsot, mindent bele a hátizsákba. Senki egy büdös szót nem szólt, hogy pakoljak már ki. Mondjuk nem is vagyok az a lebuktatni való, kimelegedett, izgága arc. Szinte ügyelnem kell, hogy ne tűnjek túl nyugodtnak. :) Persze végig benne volt a pakliban, hogy amikor csak úgy kisorsolnak pakolásra, akkor azért kipakolunk. Az otthonról exportált sütit eléggé sajnáltam volna.
Ha jó kajákat viszel, ne érződjön az illata, tedd ezer lezárt zacsiba a legpatentabb hűtődobozodat! :) Ha piát viszel, legalább "takard" a lötyögését valami hangszigetelővel! És magadban teljesen barátkozz meg a gondolattal, hogy csak úgy kiemelnek és megkaparintják a cuccot! :)
Azért tiltják a folyadékot, mert reptéri körülmények között nehéz (körülményes) kiszűrni a terrorcselekményhez használt eszközök sorából, hogy eszköz, vagy innivaló. Egyszerűbb megtiltani.
Szilárd tárgyaknál a szeparáció sokkal könnyebb, ezért nincs alapvető tiltás. (bizonyos ételeket nem a repülőtársaság, hanem az érkezési ország tilthat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!