Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mit vigyek magammal ennyi...

Mit vigyek magammal ennyi időre, hogy ne unatkozzak nagyon? Először repülök!

Figyelt kérdés
Szombaton utazom Japánba 2 hétre, első repülés, és egyedül teszem meg. Régóta vágyam Japán, és most az álmom vált valóra, hogy kijuthatok! Párizsban szállok át mert M.o.-ról nincs közvetlen járat Japánba. Ez kb másfél óra lesz, és Párizsban még az átcsatlakozás is idő. Innen indul a járatom Japánba, ami megközelítőleg 13 óra hossza lesz. Félek, hogy nagyon unatkozni fogok, éppen ezért a kérdésem az, hogy mivel üssem el az időt, mit vigyek, hogy ne unatkozzak? Ja, az majdnem lemaradt, hogy Japánba mennyi pénzt vigyek? A válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is! ^_^ 18/L

2018. okt. 25. 13:56
 1/9 A kérdező kommentje:
Lemaradt, bocsi.. Annyi félelmem, hogy japánul tudok valamennyire, angolul viszont simán megértetem magam. Mennyire beszélnek az emberek ott angolul? És hogy viszonyulnak másokhoz?
2018. okt. 25. 14:06
 2/9 anonim válasza:
100%

Ne haragudj azonban a szüleid helyében nem engednélek el, akkor sem ha 18 vagy.

Kezdjük azzal, hogy honnan tudnánk azt, hogy téged mi foglal le és mi nem?

Én szeretek gazdasági híreket olvasni, ezért simán elfoglalom magam több órára is szaklapok olvasásával.

A feleségem 5 perc után eldobná a szaklapokat és váltana az aktuálisan imádott könyvére.

A kislányom a könyvet dobná el 2 perc után és elkezdene fb-ozni, instagrammozni vagy sorozatot nézni.

A fiam meg játszani a nintendo switchen.

Neked kell tudnod(vagyis illene, hogy 18 évesen mi foglal le hosszú távon).

Japánba mennyi pénzt vinni? Ennyire nincs eltervezve, hogy kihez mész és milyen programokon veszel részt?

Sajnos nem tudjuk, hogy milyen igényeid vannak az ételt illetően(egyáltalán, ahol megszállsz adnak-e ellátást?), mekkora mennyiségéket fogyasztasz, milyen helyeket szeretnél megnézni, mennyire akarsz mindent kipróbálni, stb.

Van akinek 2 hét alatt több millió ft elmegy, csak mert luxus szinten élvezi a dolgokat.

2018. okt. 25. 14:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszonom❤
2018. okt. 25. 14:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Könyv, képregény, rubikkocka, magazinok, rejtvény, esetleg telefonodra tölts le olyan játékokat amik internet nélkül is elindulnak, hallgass zenét vagy hangos könyvet stb. Egyébként én úgy tudom, hogy az ilyen hosszú repülő utakon van film nézési lehetőség is. Amikor több órán át kell utaznom repülőn akkor előtte mindig veszek a duty free-ben egy üveg baileyst és azt elszopogatom útközben, illetve olvasni szoktam meg filmet nézni, de volt már rá példa, hogy feltettem egy arcmaszkot is. :D Azt, hogy mennyi pénzt vigyél magaddal azt sajnos nem tudom megmondani. Neked kell kikalkulálnod a pénzügyi dolgokat az igényeidnek megfelelően.
2018. okt. 25. 15:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi jövőhéten megyünk Japánba :) ezeken a repülőkön szokott lenni szórakozási lehetőség, tudsz filmeket nézni, zenét hallgatni vagy kisebb játékokkal játszani. Én a legutóbbi hosszú utamon nem tudtam mit kezdeni magammal, ezért 2-3 órán át tetrissel játszottam.. 23 éves létemre :D a helyedben vinnék valami olvasnivalót, ha a repülős lehetőségek nem kötnek le. Mi reggelre érünk oda, szóval próbálunk aludni is.

Pénzügyekben nem nagyon tudok segíteni, mert mindenkinek más az igénye szállás és programok tekintetében is :)

Érezd jól magad Japánban :)

2018. okt. 25. 15:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket❤ Utolsó, viszont kívánom nektek is❤
2018. okt. 25. 18:15
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
Két hétre olyan 500k forint magassága az, amivel már nem nagyon kell aggódni. Anyuék ezt is finanszírozni fogják, mint a repjegyedet, egyet se félj, valószínűleg másért sem kell megdolgoznod az életben :)
2018. okt. 25. 23:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Többször utaztam Japánba oda-vissza, és én mindig eléggé szenvedek ezeken az utakon. Legjobb lenne aludni, de a repülőn nem tudok. Olvasnék szivesen, de valamiért ezeken a járatokon a felszálás után nem sokkal "teljes elsötétítést" rendelnek el, vagyis a légikísérők lehúzatják az összes ablakredőnyt és lekapcsolják a felső világítást. Az ülés feletti kis lámpával lehetne olvasni, de így eléggé fárasztja a szemet, ráadásul zavaró lehet a melletted ülőnek aki többnyire aludni próbál. Filmet nézni lehet, de szintén a felszállás után rögtön az előtted ülő a képedbe dönti a monitort, így kénytelen vagy te is teljesen hátradönteni az ülést, hogy a minimális távolság a monitortól meglegyen. 2-3 film még oké, de aztán ez is sok lesz, és az út felénél se vagytok még. Az étkezések ideje megváltás.

Aki tud aludni, annak bizonyára sokkal könnyebb. Emellett a repülőn rettentő száraz a levegő, ha esetleg nyitott szájjal elbóbiskolsz esélyes, hogy torokfájással ébredsz, ezért én viszek a kézipoggyászban fájdalomcsillapítót. Nekem a kezemen a bőr is úgy kiszárad, hogy muszáj folyamatosan kenni. Ezért vinni szoktam egy kis tubus kézkrémet is.

2018. okt. 26. 03:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Viszonylag sokszor utazom Ázsiába:

- hosszútávú repülésen szokott lenni filmnézési zenehallgatási lehetőség. Én szoktam magammal vinni a saját fülhallgatómat, meg egy adaptert hozzá, amit adnak az nem annyira jó. Vigyél föl egy PowerBank-ot, bár azújabb gépeken már van USB-s töltési lehetőség telefonnak. Repülő üzemmódban használhatod a telefont, szóval ha teszel rá valami offline játékot vagy zenét az is segít eltölteni az időt.

- felszállásnál leesik a nyomás, ilyenkor könnyebb elaludni, főleg ha este indulsz. a legjobb átaludni az utat amennyire tudod

-igyál sok folyadékot a repülőn, mert száraz a levegő és érdemes néhányszor felállni sétálgatni.

- attól függ Japán melyik részére mész, azért a japánok főleg a fiatalok beszélnek angolul

2018. okt. 28. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!