Legutóbb Ryanairrel utaztam Barcelonából Budapestre, kézipoggyászként csak egy puha falú, méreteknek megfelelő hátizsákot vittem, de nem küldették le a csomagtérbe. Ez gyakran előfordul, vagy a kiszolgáló személyzet jóindulatától függ?
Köszönöm szépen a válaszokat!
1. válaszolónak: miután az elsőbbségi jegyet váltók sora elfogyott, a kiszolgáló személyzet a nem elsőbbségi sorban azokra a táskákra ragasztotta rá a csomagteres megkülönböztető címkét, amelyek kemény falú táskák voltak, ezért emeltem ki külön a poggyászom tulajdonságát. A Ryanair weboldalán kategorikusan ki van jelentve, hogy elsőbbségi hiányában a nagyobb kézipoggyász automatikusan a csomagtérbe kerül, ennek ellenére több embernek felengedték az utastérbe a táskáját, ezért érdekeltek a gyakorlati tapasztalatok. Ha elsősorban a maradék szabad helyek száma lenne a válogatási szempont, akkor az elsőbbségi beszállók után érkezési sorrendben engednék fel a "nagy" kézipoggyászokat a helylimit elérésig, de ez nem így történt.
Ennek megfelelően a barcelonai kiszolgáló személyzet a puha falú hátizsákokat részesítette előnyben (a Ryanair szabályzata ellenére), ezért vagyok kíváncsi arra, hogy ez a rugalmasság egyedi eset, vagy bevett gyakorlati megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!