Most először utazom repülővel, mi a teendőm? Kézipoggyászként lehet kölnit felvinni?
Mármint mik a lépések, mit hol találok ferihegyen.
Az utam Berlinbe lesz, így a visszaúttól tartok, hogy eltévedek a Schönfeldi reptéren.
Kézipoggyászban maximum 10x100 ml kölnit vihetsz.
Ferihegyen ha kell check-in, akkor nézd meg, melyik terminálról üzemel a légitársaságod. Bent kijelzők mutatják a check in pult számát. Ha online bejelentkeztél vagy túl vagy a reptéri check inen, akkor az All departures / All passengers / All Gates feliratot követve mész a biztonsági ellenőrzésre, a kinyomtatott vagy kapott beszállókártyával a kezedbenUtána már ki lesz írva, melyik kaputól megy a járatod és követed az oda mutató nyilakat.
Schönefelden ugyanez az eljàrás, esetleg All departures /Gates stb helyett lehet , hogy már a check in csarnokban van kiírva a kapu száma és az alapján kell egy adott biztonsági ellenőrző ponthoz menni. Nem tudom, nem voltam még ott. Mindenesetre a reptereken többnyire nagyon egyértelműek s kiírások és segítőkészek az emberek - személyzet és utasok egyaránt. Ne stresszelj és kérdezz, nem fogsz elveszni és nagyon-nagyon szerencsétlennek kell lenni, hogy ott hagyjon a gép.
Nincs külön terminálja az easyJetnek, általában a B-ben lehet elvégezni az utasfelvételt és feladni a pogyót. Az utasbiztonsági ellenőrzéshez én is a C terminált javaslom, sokkal gyorsabban halad ott a sor mint a B-ben. Ha nincs feladott pogyód és megvan a beszállókártyád rögtön mehetsz a C-be.
Bővebb infó pedig itt:
Tényleg köszönök mindent.
Nem stresszelek...eddig semmi se maradt fenn a levegőben 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!