Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha a párizsi Charles De...

Ha a párizsi Charles De Gaulle 2 reptérről vonattal szeretnék a belvárosba menni, meg lehet előre venni a jegyet, vagy elég majd ott?

Figyelt kérdés
2018. jan. 5. 23:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Az nem vonat lesz hanem RER és ott tudod megvenni. Keresd a táblàt "Paris par train" meg "RER B". Ahogy leérsz a középső szintre (mielőtt teljesen leérnél a peronra) körülbelül 20-25 automata van amiből megveheted a jegyedet, készpénzzel vagy kártyával. Az egy utas 10 euro körül van most (pontosan nem tudom mert én navette-el szoktam menni).

Ezzel bemehetsz Párizsba, majd amíg nem jössz fel a föld alól, 1 óráig átszàllhatsz más metrókra is.

De ne dobd el a jegyed, mert az RER kijáratànàl is dugdosni kell a kapuba (metróban nem).

CDG-n érdemes olyan vonatra szállni, ami közvetlen a Gare du Nord-ig, egyrèszt mert gyorsabb (20 perc kb) másrészt mert az elővárosokban sokszor űzik a "felugrunk a vonatra-kiraboljuk a turistát-leugrunk a vonatról" című helyi sportot. Ha mégis ilyenre szàllnàl, meg úgy àltalában, menj be a vonat belsejébe.

Hogy melyik vonat hol àll meg, az ki van írva az indulàsi peronnàl.

2018. jan. 7. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!