Ryanair-nél van maximális méret a láb között/előző széksor alatt tárolható táskáknak?
Van egy kisebb hátizsákom (Diadora hátizsák; tudjátok, ami szinte mindenkinek lett, mert volt rá valami akció :D), ami még csak nem is lesz teljesen megpakolva, ellenben relatíve törékeny dolgokat is tartalmaz, s azt hallottam, hogy a RyanAir-nél csak az első 90 carry-on csomagnak van biztosított hely a fenti tárolóban, a többi megy a raktérbe, hacsak nem fér el az előző ülés alá, vagy valahogy a lábnál.
Mivel alig 1,5 órás utam lesz, így szívesebben választanám a lábhoz megoldást, mint hogy ez a csóri kis táska össze-vissza ugrándozzon a nagy raktérben, és cafatokban szedhessem ki a karácsonyi ajándékok egy részét leszállás után.
Kérdés: egy ekkora méretű táska még megúszhatja a poggyásztérbe kerülést? Azaz rá tudom-e venni a kedves légiutas kísérőket, hogy bár nekem kényelmetlen lesz, de inkább ott legyen, mint darabokban?
Az utasok egy kézipoggyászt, amelynek mérete max. 55 cm x 40 cm x 20 cm és 10 kg súlyú lehet, illetve egy kisméretű táskát pl. kézitáska, laptoptáska stb., melynek mérete max. 35 cm x 20 cm x 20 cm vihetnek magukkal.
Január 15 előtt a 90.utas után elveszik a nagyobb méretű táskát, csak a max. 35x20x20 centiset lehet felvinni.
Január 15-től pedig mindenkitől elveszik a nagyot, aki nem vásárol Priority Boardingot.
Tehát habár a tatyid beférne az ülés alá, ha nagyobb mint 35x20x20 (elvileg) el fogják venni.
Tapasztalataim alapján Budapesten nem nézik szigorúan.
Amúgy nem a légiutaskísérő dönti el, hogy felviheted-e hanem a beszállító személyzet. A fedélzeten már nyugodtan rakhatod az ülés alá, örülni is fognak neki, mert nem foglalja a helyet a fenti tárolóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!