Miért nem csinálják ezt, ha zuhan a repülő?
Bocsi,ha rossz kategória.
Mikor zuhan a repülő és tudják,hogy nem tudják menteni a helyzetet,miért nem adnak gyorsan ejtőernyőt az emberekre és amikor már eléggé lent van a gép,ugranak ki?
Jajj....drága kenyér....hogy nem unod még ezredjére is meg kérdezni ezt a baromságot......
Egyébként azért nem csinaljak ezt hogy fel tudd tenni ezt a kérdést!
Az utasszallitok kabinja nyomas alatt van, a foldkozelben konnyen nyilik az ajto es nem veszel eszre semmit, mert a foldkozeli nyomas es a kabinnyomas megegyezik. A levegoben, 30-40ezer lab magassaban, ahol ezek a repulok kozlekednek, ott mar nagyon alacsony a nyomas, az ajtot amint kinyitod a nagy nyomas kiszokik es magaval szippantja az utasokat.
Ha viszont eleg kozel a talajhoz nyitjak ki az ajtot es ugranak ki, egyreszt nem lesz ideje az ernyonek kinyilni rendesen, masreszt addigra a gep olyan nagy sebesseggel zuhan lefele, hogy az orrod nem birod megvakarni, nemhogy kiugrani meg az ernyovel szarakodni.
Masreszt a repulogepek nem szoktak csak ugy lezuhanni. Jobb esetben a hajtomuvek leallnak, a gep biztonsagosan le tud lavirozni a foldre, autopalyara, vizre, akarhova.
Az olyan repuloszerencsetlensegeknel, amiket a tv bemond hogy mindenki odaveszett, azoknal meg a levegoben megserul a gep robbanas vagy legi utkozes miatt es a serules miatt keptelen levitorlazni biztonsagosan, de altalaban az ilyen baleseteknel nemcsak a gep serul, hanem az utasok nagyresze is meg a baleset bekovetkeztekor.
Ha biztonsagosabban akarsz utazni, akkor repulj Cirrus SR22-val, annak sajat ejtoernyoje van es ha a levegoben a hajtomu leall vagy osszeutkozik valamivel, akkor kinyilik az ernyo es meguszod a katasztrofat.
Jól van,nem vagyok egy zseni,de azért nem kell megkövezni,mert kíváncsi vagyok. :D
Azért van ez az oldal,hogy tájékozódjunk,nem? :)
Amúgy először tettem fel ezt a kérdést,ma gondolkodtam el rajta.
Mostmár értem,köszi a normális válaszokat,ment a zöld nektek!
Senki sem oltana le, ha odaírnád a kérdésedhez az életkorodat, hiszen pl. egy óvodásnak még nem kell tudnia a választ.
Viszont ha már felsős vagy avagy még idősebb, akkor már nagyon ciki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!