Miért utaznak sokan csak kézipoggyásszal? És cipelik a teletömött hátizsákot. Nem jobb, ha a légitársaság cipeli?
Ha nem túl nagy a poggyászom, akkor én sem szoktam feladni még akkor sem ha ingyen megtehetném, mert nem akarok 30-40 percet várni arra, hogy megkapjam, illetve biztosan jobban vigyázok rá, mint a rakodómunkások.
Fapadosoknál pedig sokan nem fizetik ki azért még egyszer a jegy árát, hogy poggyászt adjanak fel.
Fapadoson fizetni kell a feladott csomagért, sokan ezen spórolnak. Szerintem ez a legfőbb oka.
Plusz kisebb eséllyel lesz baja, vagy veszik el, nem kell rá várni.
Occsóbb.
Kevesebb várakozás az út elején és végén.
Pénzt, laptopot, értékes dolgokat nem teszünk a feladott poggyászba, ez alapszabály. Laptop eleve tönkremegy a csomagtérben.
Másrészt manapság már nemcsak a fapadosokon, hanem az Európàn belüli járatokon a menetrendszerinti járatokon sem alap hogy benne van a csomag az árban (Lufthansa, Air France, KLM esetében a legolcsóbb árkategóriában már nincs feladott poggyász. Plusz 30 eurót kell érte kipengetni).
Mondjuk én általában csomaggal utazom mert a tengerentúlról jövök, de pl sokszor előfordult már, hogy jöttem-mentem (olyan is, hogy 1 nap alatt fordultam, de olyan is hogy 2-3 nap volt max) erre nem fogok nagy csomagot vinni, ami szükséges, elfér a kéziben, legalább nem kavarják el, törik fel, illetve nem kell várnom míg kirakodják, mehetek rögtön a dolgomra.
1. Nem viszek magammal túl sok mindent, egy rutinos utazó tudja, hogy mennyire felesleges minden szirszart magaddal vinni.
2. Nincs kedvem várni arra, amíg jön a szalagon a csomag. Egyszer Olaszországban jól rá is fázott, akinek volt feladott poggyásza, épp sztrájkoltak a rakodók és több, mint 8 órát kellett várniuk a csomagokra, míg én csak simán kisétáltam.
3. Nekem sokkal kényelmesebb a (maximum háromnegyedig megpakolt, sose igazán nehéz) túrazsákommal közlekedni, mint gurulós bőrönddel, nagyobb a flexibilitásha a városban sétálok a szálláshoz. Kifejezetten idegesítenek a gurulós bőröndök egyébként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!