Ha együtt vettük több emberrel a repülőjegyeket, az online check-in is közösen kell, vagy azt már egyesével mindenki magának is elintézheti?
"Hülyeség beszélsz. Egy foglalást csak egyszer lehet becsekkolni.Egy foglalási kóddal mindhármat egyszerre fogja csekkolni"
Tévedés. Kiválasztod, melyik utast akarod becsekkolni, és azzal csinálod meg.
Meg kell adni a többieknek is a foglalási kódot (legegyszerűbb elküldeni a visszaigazoló emailt) és szépen becsekkolnak. Vagy elküldik neked a szükséges adataikat, és megcsinálod te mindenkinek.
"Nos, ma reggel csekkoltam épp be a csaladot, egy jeggyel, egyszerre mind a hármat. Az egyetlen jegy számán kívül a világon semmi más nem kellett hozzá. Egy foglalals=-egy csekkolas"
Én pedig több légitársaságnál vettem már több jegyet, valamennyinél választható volt, hogy becsekkolsz egyszerre mindenkit, vagy kiválasztasz egyet.:-) Úgy is csekkoltam már, hogy más vette a jegyet, nekem a foglalási kódot küldte el. Meg kell adni az utasok adatait (mindenhol, kivétel nélkül), úgyhogy aligha csekkoltál be úgy bárkit, hogy nem kellett hozzá semmi, név, azonosító okmány stb. :DD
"3 személyre vettünk jegyet, egy foglalassal. A becsekkolashoz egyetlen vezetéknév és a jegy száma kellett. A check in-re kattintva mindharmat becsekkolta. Mellesleg a személyi azonosító adatok a jegyvasarlashoz kellettek, a csekkolashoz nem. Bár az is igaz, nem fapadossal utaznak."
Ugyan, ugyan...:D Az Emirates rendszerében példának okáért lefoglalod és kifizeted a jegyet, majd amikor épp ráérsz, feltöltögeted az utasok adatait, kiválasztod, milyen típusú kaját szeretnél (van vagy 6-7 opció a vegetáriánustól a halalig), és a megadott időben becsekkolod az összes utast, vagy csak az egyiket, ahogy tetszik. Eddigre viszont már bent kell legyenek az adatok, ha nincsenek, be kell vinni, de nem rögtön a jegyvásárláskor.:-) Elég gagyi az a légitársaság, ahol kizárólag egyben lehet az utasokat becsekkolni.:DDD
Az utolsó részben fatális hülyeségére és az arrogáns, bunkó stílusára az a válasz, hogy a kulcs a schengeni övezet.
Schengenen belül valóban nem kell személyi a becsekkoláshoz. Schengenen kívül viszont igen (Európán kívül útlevél), szóval vissza lehet venni a pofikádból.
Mellesleg nem tudom, milyen jogon nézed le a fapadossal utazókat. Semmivel sem kevesebb emberek nálad, sőt. A fapadosok pedig ugyanúgy csinálnak mindent a kajaosztáson és a csomagfelvitel szabályzásán kívül, mint a hiperpuccos társaik.
Ui:saját tapasztalataim vannak, a LOT amerikai járatán ugyanúgy kellett az igazoló okmány, mint ahogy a Wizzairnél is Albániába. Varsóhoz ellenben valóban nem kérték a csekkolásnál, viszont a foglaláshoz minden esetben kell, mivel a személyi számod is rákerül a beszállókártyára, amit összevetnek az igazolványodon szereplővel (visszaélések elkerülése végett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!