Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha együtt vettük több emberrel...

Ha együtt vettük több emberrel a repülőjegyeket, az online check-in is közösen kell, vagy azt már egyesével mindenki magának is elintézheti?

Figyelt kérdés
2017. júl. 20. 15:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Mindenki elintézheti magának. Ha úgy vettétek együtt, hogy pl. csak a te neveden van a foglalás (a többiek meg neked kifizették utólag), az neccesebb, de megoldható.
2017. júl. 20. 16:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, úgy kell érteni az együtt vételt hogy én foglaltam le a három jegyet, mi pedig utólag rendeztük egymás közt a pénzügyeket.
2017. júl. 20. 16:16
 3/13 anonim ***** válasza:
56%
Külön-külön is be lehet, de egyszerűbb, ha te csinálod mindenkinek.
2017. júl. 20. 16:27
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Hülyeség beszélsz. Egy foglalást csak egyszer lehet becsekkolni.Egy foglalási kóddal mindhármat egyszerre fogja csekkolni
2017. júl. 20. 17:06
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

"Hülyeség beszélsz. Egy foglalást csak egyszer lehet becsekkolni.Egy foglalási kóddal mindhármat egyszerre fogja csekkolni"

Tévedés. Kiválasztod, melyik utast akarod becsekkolni, és azzal csinálod meg.

Meg kell adni a többieknek is a foglalási kódot (legegyszerűbb elküldeni a visszaigazoló emailt) és szépen becsekkolnak. Vagy elküldik neked a szükséges adataikat, és megcsinálod te mindenkinek.

2017. júl. 20. 17:13
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Nos, ma reggel csekkoltam épp be a csaladot, egy jeggyel, egyszerre mind a hármat. Az egyetlen jegy számán kívül a világon semmi más nem kellett hozzá. Egy foglalals=-egy csekkolas
2017. júl. 20. 17:53
 7/13 anonim ***** válasza:

"Nos, ma reggel csekkoltam épp be a csaladot, egy jeggyel, egyszerre mind a hármat. Az egyetlen jegy számán kívül a világon semmi más nem kellett hozzá. Egy foglalals=-egy csekkolas"

Én pedig több légitársaságnál vettem már több jegyet, valamennyinél választható volt, hogy becsekkolsz egyszerre mindenkit, vagy kiválasztasz egyet.:-) Úgy is csekkoltam már, hogy más vette a jegyet, nekem a foglalási kódot küldte el. Meg kell adni az utasok adatait (mindenhol, kivétel nélkül), úgyhogy aligha csekkoltál be úgy bárkit, hogy nem kellett hozzá semmi, név, azonosító okmány stb. :DD

2017. júl. 20. 18:35
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
3 személyre vettünk jegyet, egy foglalassal. A becsekkolashoz egyetlen vezetéknév és a jegy száma kellett. A check in-re kattintva mindharmat becsekkolta. Mellesleg a személyi azonosító adatok a jegyvasarlashoz kellettek, a csekkolashoz nem. Bár az is igaz, nem fapadossal utaznak.
2017. júl. 20. 19:54
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

"3 személyre vettünk jegyet, egy foglalassal. A becsekkolashoz egyetlen vezetéknév és a jegy száma kellett. A check in-re kattintva mindharmat becsekkolta. Mellesleg a személyi azonosító adatok a jegyvasarlashoz kellettek, a csekkolashoz nem. Bár az is igaz, nem fapadossal utaznak."

Ugyan, ugyan...:D Az Emirates rendszerében példának okáért lefoglalod és kifizeted a jegyet, majd amikor épp ráérsz, feltöltögeted az utasok adatait, kiválasztod, milyen típusú kaját szeretnél (van vagy 6-7 opció a vegetáriánustól a halalig), és a megadott időben becsekkolod az összes utast, vagy csak az egyiket, ahogy tetszik. Eddigre viszont már bent kell legyenek az adatok, ha nincsenek, be kell vinni, de nem rögtön a jegyvásárláskor.:-) Elég gagyi az a légitársaság, ahol kizárólag egyben lehet az utasokat becsekkolni.:DDD

2017. júl. 20. 20:22
 10/13 anonim ***** válasza:
41%

Az utolsó részben fatális hülyeségére és az arrogáns, bunkó stílusára az a válasz, hogy a kulcs a schengeni övezet.

Schengenen belül valóban nem kell személyi a becsekkoláshoz. Schengenen kívül viszont igen (Európán kívül útlevél), szóval vissza lehet venni a pofikádból.

Mellesleg nem tudom, milyen jogon nézed le a fapadossal utazókat. Semmivel sem kevesebb emberek nálad, sőt. A fapadosok pedig ugyanúgy csinálnak mindent a kajaosztáson és a csomagfelvitel szabályzásán kívül, mint a hiperpuccos társaik.

Ui:saját tapasztalataim vannak, a LOT amerikai járatán ugyanúgy kellett az igazoló okmány, mint ahogy a Wizzairnél is Albániába. Varsóhoz ellenben valóban nem kérték a csekkolásnál, viszont a foglaláshoz minden esetben kell, mivel a személyi számod is rákerül a beszállókártyára, amit összevetnek az igazolványodon szereplővel (visszaélések elkerülése végett).

2017. júl. 20. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!