Ha átszállással repülök valahova, akkor minden egyes járatra külön be kell online csekkolni indulás előtt?
És a visszaútra hogyan szoktatok becsekkolni? Vagy azt is lehet indulás előtt? (Mondjuk a visszaút előtt egy héttel.)
Tudom, hogy nagyon amatőr kérdés, de hát amatőr vagyok. :)
Tudod, pongyola kérdésre pongyola válaszokat fogsz kapni. Fuss neki még egyszer, mivel hova repülsz.
De ha elolvasod a légitársaság visszaigazolását (tudom, sok-sok betű), már az is segíthet.
Igen.
A visszaútra is lehet már az utazás előtt.
Két verzió van: ha ugyanannál a légitársaságnál vetted meg a jegyet, akkor csak egyszer csekkolsz be (otthonról) induláskor és egyszer visszainduláskor. Ilyenkor megkapod az összes beszállókártyádat, kinyomtatod. Érkezésig más gondod nincs, a feladott csomagodat is automatikusan átrakják a következőre és majd érkezéskor veszed ki.
Ha pedig te kerested ki és vetted meg a különböző repülési szakaszok jegyeit (mert úgy olcsóbbnak tűnt) különböző légitársaságoknál, akkor egyenként be kell csekkolnod mindegyiknél, feladnod a csomagokat. Ékezés után a feladott csomagodat felvenned. Majd ugyanazon a reptéren újra becsekkolnod a következő járatra online (ha van okostelefonod, ha nincs akkor sorba állsz), megkapod az újabb, következő beszállókártyát, feladod a csomagokat) és folytatod az utadat. A visszaúton ugyanaz a kálvária.
Köszönöm, bár nem igazán értem a lepontozásokat (az elsőt kivéve, aki csak azért válaszolt, hogy ne válaszoljon).
Pl. Budapest - New York
Mondjuk egyben foglalok jegyet egy átszállással, de láthatóan két különböző légitársaság üzemelteti a járatokat. Ilyenkor ezek szerint nem érdekli őket, hogy én egyben vettem, külön működik minden. (Ha jól értem.)
Visszafelé pedig New Yorkban kell online becsekkolnom, tehát ott fog kelleni internet, és mindkét járatra ugyanúgy becsekk.
Igen, jol erted, mindegyikre kulon kell becsekkolni.
Pl utazol jul 5-en, Budapest -London - New York British-sel.
Felmesz a british honlapjara jul 4en, es becsekkolsz az odautra, de a jaratokat kulon. Ugyanigy a visszautra is a visszaut elott x oraval, ez legitarsasagonkent kulonbozo.
Végül csak egyszer kellett oda, és egyszer vissza (két-két átszállással), és egyben megkaptam mind a három beszállókártyát mindkét esetben.
A dologhoz az is hozzátartozik, hogy Delta-KLM koprodukció volt, szóval gyakorlatilag a KLM-hez tartozott minden járat, csak némelyiket a Delta üzemeltette.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!