Feladott poggyásznak WizzAirnél mennyire biztonságos hátizsákot feladni? Van valamilyen mód arra, hogy elkerüljem a tönkremenetelét?
Nem adnék fel hátizsákot. Csatok letörhetnek, anyaga kiszakadhat, ami benne van, könnyen megsérül.
Az meg fent van a honlapon, de a jegyfoglalásodnál is, hogy mekkora, hány darab poggyászod lehet.
12-es: tiszteletben tartom a véleményedet - de ez a te véleményed - az enyém meg más :-)
utaztam már hátizsákkal, 18 kg-ossal, semmi baja nem lett (jó erős anyaga van, de nem egy márkás, sok 10 ezer ft-os), ugyanakkor a frissen megvásárolt bőröndömnek ELSŐ alkalommal sikeresen széttrancsírozták a kerekét. Igen, a javítást állják, de a kevéske időmet senki nem pótolta (oda-vissza út a javítóig) és az 1.400 ft-ba kerülő útiköltség is az én költségem :-(
Utaztam már a WizzAir-rel magánügyben is, 4 napra, és tényleg el lehet simán férni egy kézipoggyászként ingyen felvihető csomagba... azért írtam laptoptáskát, mert nekem a volt sulitáskám direkt laptop hordozására alkalmas, maximális szélessége, magassága, mélysége pont akkora mint a kézipoggyász maximális méretei, amit írtatok. ;) Sőt, még a 30 l-es nem teljesen megtöltött túrahátizsákom is a limiten volt, azzal utaztam végül. De én nyilván nem a kézipoggyászról beszélek, hanem a feladott és a "big cabin" poggyászról, amik ugye már nem ingyenesek. Semmiféle gurulósom nincs nálam, és szerintem kényelmetlenebb olyasmivel utazni, ezért csak az említett iskolatáska, egy 30l-es és egy 70l-es túrahátizsák jöhet szóba (meg ezeknél kisebbek persze, de az megint nem hatékony). Az jutott eszembe, hogy az esővédőt rá lehetne esetleg úgy húzni, hogy védjen, de az is csak a közepesnek van, és a pakolgatása, dobálása a földre stb. az impermeábilis részt is le tudja koptatni. Ha tényleg nem lehet a feladott helyett kabincsomagot vinni, akkor muszáj lesz egy kis hátitáskába pakoljak egy rend váltóruhát, plusz neszesszer, plusz esetleg törékeny ajándék, és a többi ruhát valamelyik másik táskába feladni. Utóbbi valószínűleg nem lenne kompaktra tömve, így még inkább szétmenne.
1 hétre megyek amúgy, 4 nap munka, 3 nap ismerősnél látogatás, pár óra utazásra. Lehetséges, hogy a két hely közötti utazáskor még beiktatnék közbülső városokban sétafikálást, azért egy közepes csomag is elég megterhelő lehet lány létemre.
Akűrmelyik kombinációt nézem, valami gond van, (vagy túl nehéz, vgy túl üres, vagy nem rakható a kézi a nagyba stb.). Aki kitalálta, hogy ez jobb (a főnök) csak a saját kényelmére gondolt, és kapásból mindenkinek azt kérte amit ő akart. abszolút nem tudom, mit tegyek.
Köszönöm amúgy a segítő hozzászólásokat!
Kedves kérdező :-)
Nem beszélek félre. Max az előző hozzászólókhoz csatlakozva nem emeltem ki, hogy a poggyászok közül 1 db kis kézipoggyász vihető fel INGYEN.
Ha ezen kívül bármilyen más táskát szeretnél felvinni, azért pluszban fizetni kell - de ezt írtam - majd később már Te is (lehet, azóta utána olvastál, mert a kérdésedben még nem ezt írtad.)
"Váltson nagyméretű kézipoggyászra!
Csomagoljon okosan, és a díj megfizetésével vigyen a kisméretű kézipoggyásznál nagyobb csomagot a fedélzetre!
Az útvonaltól függően 10–20 €.
Legfeljebb 56 × 45 × 25 cm.
Elfér az ülések feletti poggyásztartó rekeszben. "
Nos, ha neked megér 2x10, illetve 20 Eurót, azaz 6 ezer vagy 12 ezer ft-ot pluszban, hogy ne feladott poggyász legyen a fél hátizsákod, hanem nagyméretű kézipoggyász, akkor fizess. Tök értelmetlen, amikor a céged kifizette helyetted a feladott poggyászt, ráadásul visszafelé nem is biztos, hogy ugyanúgy félig lesz a hátizsákod - de te tudod - én ezen nem fogok vitatkozni tovább.
Segíteni akartam, de vagy nem érted vagy kötözködés lett a vége.
Akkor ezek szerint Te azt kérdezted,illetve úgy gondoltad, hogy a feladott poggyász (ami ki van fizetve) szolgáltatás "becserélhető-e" a nagy kézipoggyász szolgáltatásra? Mivel a feladott drágább, mint a nagy kézi?
Nos nem, nem "cserélhető be", mert Wizzair-ék ennyire nem rugalmasak- (8,16-os vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!