Megveheti nekem más a repülőjegyet a személyes adataim nélkül? (lent)
Van egy kedves ismerősöm, aki külföldön él és megbeszéltük, hogy meglátogatom.
Neki annyi megvenni egy retúr jegyet mintha venne egy hamburgert, szóval ő veszi meg a jegyemet. Írt hogy fotózzam le az útlevelem vagy személyim és küldjem el neki.
Ezt viszont nem szeretném, ezek azért elég személyes infók, nem küldök róla képet senkinek, neki sem.
Meg tudná nekem venni a repjegyem, anélkül hogy ilyen infókat kiadok?
Eddig 1-2 alkalommal utaztam repülővel és akkor magamnak vettem a repjegyet, és online csináltam az utasfoglalást is. De nem teljesen emlékszem a folyamatra. Csak rémlik valami, hogy mikor megvásárolom a repülőjegyet akkor csak a nevemet kell megadni, nem?
És az utasfoglalást meg valami pár ezerért megcsinálják nekem a reptéren is és csak ott kell megadni ezeket a személyes adatokat?
Szóval meg tudjuk valahogy oldani, hogy ő meg tudja venni a jegyemet, de nekem ne kelljen megadnom neki az ilyen adataimat?
Köszi
Nem kell lefényképezni.
Írd meg a kért adatokat, például így:
személyi szám: xxxxxxxxx
Amikor az unokatesomnak vettem jegyet Svajcba, akkor csak a nevet meg a szuletesi datumat kellet a jegyvasarlasnal online kitolteni. (ja meg az email cimet).
Amikor anyunak vettem jegyet az USAba, akkor szinten nev, sz. datum, email cim. Kesobb, amikor be akartam ot csekkolni, akkor kertek az utlevelszamot is, meg az utlevel lejarati szamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!