Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hány üveg alkoholos tartalmú...

Hány üveg alkoholos tartalmú italt lehet a check-ines bőröndben szállítani? (Repülés, Wizz Air)

Figyelt kérdés
Sziasztok! A közeljövőben tervezek a Wizz Airrel hazarepülni Londonból, és 6-7 üveg itt vásárolt whiskeyt szeretnék magammal vinni. Olvastam neten, hogy 5 liternyi alkoholos italt szabad vinni utazáskor, de nem tudom ez érvényes-e a Wizz Airre? Valakinek van esetleg erre rálátása/tapasztalata? Köszönöm a válaszokat! :)
2016. dec. 5. 01:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol olvastad, de ha azt EU-s utazásra írták, akkor hibás. 10 liter tömény szeszes ital a határ:

[link]

Csak aztán jól csomagold be... :)

2016. dec. 5. 05:07
 2/4 anonim ***** válasza:

>> lvastam neten, hogy 5 liternyi alkoholos italt szabad...

Én nem hiszem, hogy ilyesmit olvastál volna... Ez blöff.

Az EU-n belül 10 l. tömény szeszes italt, 90 l. bort és 110 l. sör szállítható vámmentesen.

2016. dec. 5. 08:47
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

"nem tudom ez érvényes-e a Wizz Airre?" - termeszetesen a wizzair akkora kiraly, hogy siman atir barmilyen europai, magyar vagy schengeni allamok beviteli szabalyzatara vonatkozo torvenyt, igy rajuk semmi nem vonatkozik. Pontosan ezert veluk akar ipari mennyisegben is lehet barmit bevinni. Kokaint is. Mert a Wizzairre annak a tiltasa sem ervenyes.

Szoval, ennyi ralatassal dontsd el, hogy mennyi koze is lehet a legitarsasagnak a beviteli torvenyekhez.

2016. dec. 5. 09:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó, én kérek elnézést meggondolatlanságomért, de ön is rosszakat feltételez rólam. Ha újra elolvassa a kérdésem, mint kiderült, logikailag érvényes és igaz a feltevésem miszerint szabad 5 liternyi alkoholos italt vinni a Wizz Airrel. Nem feltételeztem semmi olyasmit, hogy a Wizz Air bármiféle szabályt is áthágna, az új információ a válaszokban biztosan megzavarta önt. Javaslom a pozitívabb megfogalmazást a későbbiekben, de tetszett az iróniája!
2016. dec. 5. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!