Wizzair-nél a nagyméretű kézipoggyász méretébe beleszámít a gurulós bőrönd (trolley) kereke és fogantyúja is? Hogyan mérik, van valami ellenőrző sablonjuk, amibe az egésznek el kell férnie?
A mérés egy felül nyitott ketreccel működik. Felfelé kilógást nem szokták nézni, nem is nagyon van olyan bőrönd, amelyik széltében jó, de felül aránytalanul kilóg.
Ezt a beszállókapunál általában odahúzzák, de nem szoktak belepróbáltatni minden bőröndöt, csak ami már ránézésre is nagyobb.
Köszönöm a válaszokat. Nekem az jött le ezekből, hogy hol így szokták, hol úgy szokták, attól függ. éppen ki a szolgálatban lévő ügyintéző, és milyen hangulatban van. Ezen az alapon nem érdemes kockáztatni, ezért a problémát úgy oldottam meg, hogy kértem kölcsön egy olyan gurulós bőröndöt, amelynek mindegyik mérete éppen 1 cm-el kisebb a megengedettnél. Ebbe belement minden szükséges. Jó szorosan, úgyhogy kinti vásárlás nem lesz.
Kösz még egyszer.
Hozzászólásomkor hatályos szabályzat 14.1.3-as pont.
A KÉZIPOGGYÁSZ MÉRETE NEM LEHET NAGYOBB MINT
55X40X23 CM (A KEREKETET ÉS FOGANTYÚKAT NEM SZÁMOLVA (DE
MAXIMUM 5 CM KERÉK ESETÉN) ÉS ÖSSZTÖMEGE NEM HALADHATJA
MEG A 10 KG-OT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!