Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Az idiotak miert tapsolnak...

Az idiotak miert tapsolnak amikor leszall a gep? Nem birom belfogni hogy ilyen ostobaknak honnan van penzuk repulojegyre.

Figyelt kérdés
2016. szept. 11. 14:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

Hagyományosan illik megtapsolni a pilótát a sikeres leszállás után, mintegy köszönetképp.

Ez jellemzően csak a hosszabb távú vagy nyaralójáratokon szokás, a rövid, mindennapi business utakon nem, ahogy a buszsofőrt vagy a mozdonyvezetőt sem tapsolod meg.

Egyébként nem csak a magyaroknál szokás, hanem Európában sok helyen. Pl. Németországban élek, és szoktak tapsolni. Évi 5-6x repülök.

2016. szept. 11. 15:01
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
Prolijáratokon tapsol néhány paraszt.
2016. szept. 11. 15:11
 3/15 anonim ***** válasza:
10%
Normalis legitarsasagoknal nincs ilyen, csak a birkakat szallito wizzair eseteben.
2016. szept. 11. 15:27
 4/15 anonim ***** válasza:
79%
Nehany hosszabb jaraton hagyomany, nem csak a "prolijaratokon", meg wizzairen es tarsain. Havi 5-6 alkalommal repulok, nemzeti legitarsasagokkal, fapadossal vegyesen es mindenhol elofordult ez mar. Ez csak egy regebbrol fent maradt szokas, nem tudom miert kellene ezen ennyire fennakadni, meg barmifele kovetkeztetes levonni emberek anyagi es elmeugyi helyzeterol.
2016. szept. 11. 15:46
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Azért kíváncsi lennék mitől lenne a Wizzair prolijárat, nem mondom hogy a szolgálatás csúcsa de amióta bevezették hogy megfelelő jegytípussal két kézipoggyászod is lehet azóta nem időkritikus utakra megfelel.
2016. szept. 11. 15:52
 6/15 anonim ***** válasza:
94%
#5 Természetesen nem az, csak nagyon akart mondani ez az észlény, de ezzel inkább csak a saját szellemi színvonalát minősítette.
2016. szept. 11. 16:30
 7/15 anonim ***** válasza:
90%

Nalunk is tapsol majdnem mindenki, pedig tok masik kontinensen vagyunk...

Ja es nem fapados legitarsasagokon. Es itt a repuloutak 20 perc es 11 oras menetido kozott mozognak.

Tehat nemcsak magyar, es nem feltetlenul proliszokas. En mondjuk nem szoktam, de ultem pl olyan no mellett, aki a 20 perces repulout elejen panikrohamot kapott (pedig egy nagy A340-es szelestorzsu gep volt, ami alatt a turbulenciat is alig erezni), na ott az egesz csalad tapsolt az erkezeskor, mert anyu majd'maga ala csinalt a felelemtol az egesz uton :). Szerencse, hogy tenyleg csak 20 perc volt az ut, nem tudom egy 11 orason mit csinalt volna. Ami meg csak azert rossz neki, mert szigeten elunk, ahonnan csak repcsivel lehet barhova elmenni..

2016. szept. 11. 17:41
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

"Az idiotak miert tapsolnak amikor leszall a gep?"

Többször repültem az USA-ba, és az USA-n belül is. Eddig még mindig tapsolt mindenki a sikeres landoláskor.

Az emberek akár megkönnyebbülésből, akár tiszteletből tapssal köszönik meg a pilótáknak azt, hogy "élve megúszták" az utazást.

Az ár régebben szelektált, és ezért többnyire az úriemberek "kiváltsága" volt a repülés.

Sajnos azóta erősen leromlott az utazóközönség összetétele, amióta lehetővé tették az ócsó fapadosokkal, hogy a kérdezőhöz hasonló idióták is meg tudjanak venni egy rep.jegyet.

2016. szept. 11. 18:35
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Régi szokás, abból a korból, amikor még egyrészt veszélyesebb volt a repülés, másrészt a kevesebb műszer miatt nagyobb bravúrnak számított egy kevésbé rázós landolás, ami többé-kevésbé fennmaradt.
2016. szept. 12. 10:33
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Nem is értem, hiszen bárki, bármilyen képesítés nélkül el tudna vezetni egy utasszállító repülőgépet, ugye?
2016. szept. 13. 08:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!