Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Átszállás Londonba hogyan?

Átszállás Londonba hogyan?

Figyelt kérdés
Egyedül utazom először Amerikába és Londonban kell ázszálnom a Heathrow repülőtéren segítene valaki hogy hogyan kell???
2016. aug. 28. 18:02
 1/4 A kérdező kommentje:
átszállnom* Ja és a 3-as terminálba szállok le és az 5-ös be kell fellszállni
2016. aug. 28. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
43%
Egyik lábadat teszed a másik után.
2016. aug. 28. 19:33
 3/4 anonim ***** válasza:
34%

Előfordulhat, hogy "coach", azaz busz visz át (mert nagyon nagy reptér), de az is lehet, hogy át tudsz sétálni a másik terminálhoz. Keress utána, ha jól tudom ez London legnagyobb reptere. Egyébként az angolok nagyon segítőkészek lesznek, velem azok voltak Luton-ban, majdnem megvette helyettem a jegyet a reptéri tisztviselő a buszra és megmutatta, honnan indul majd.

Egyszerűen busszal elhoznak a géptől a terminálhoz, vagy egyenesen odaáll a kapuhoz a gép, majd kijutsz a vámszabad övezetbe (ahol boltok vannak), ezután szerintem felveszed a csomagjaidat a futószalagról és kimész a határon (EU-s kapu, mert talán, még nem léptek ki). Itt ellenőrzik a papírjaidat és az UK területére lépsz. Majd megnézed, melyik terminálból indul a géped az USA-ba és vagy áttolod a csomagjaidat oda, vagy busszal átmész.

Itt becsekkolsz a beszállókártyáddal, felveszik a csomagjaidat, majd átmész a határon és ellenőrzik a papírjaidat, bejutsz a vámszabad területre, ahol veszel egy, vagy két fél liter buborékmentes ásványvizet (ajánlott, mert hosszú az út). Kivárod a géped indulását a megfelelő kapunál, aztán, mikor írják, hogy nyit a kapu, szépen a jegyeddel ott átmész, lemész a géphez, ahol a személyzet egy idő után felengedi az utasokat (vagy egyenesen odaáll a gép a kapuhoz).

ui.: Én, még sosem szálltam át, így lehet, hogy a csomagjaidat nem kell kivigyed, hanem automatikusan átirányítják, még a vámszabad területen az USA-ba induló gépedbe. Ezt nem tudom, nézz utána.

Úgy gondolom, neked ki kell jönni, mert, ha nem azonos terminálról indul az átszállás, akkor a másik terminálba külön be kell csekkolni (ill. a határon át kell menni), mivel ezek fizikailag általában el vannak választva (nagy távolságban vannak esetleg).

De az is lehet, hogy azonos terminálból indul a csatlakozás, azaz semmi teendőd nem lesz, csak max. a csomagjaidat felvenni és átmenni a másik kapu elé, de mondom, még lehet, hogy ez sem, mert átteszik a másik gépre.

2016. aug. 28. 19:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyben vetted meg a repülőjegyet, akkor átszállásnál nem is kell találkoznod a csomagjaiddal, azokat átteszik neked (persze a biztonság kedvéért kérdezz rá még Magyarországon). Egyedül a vámvizsgálathoz kellene felvenned, de mivel EU-n belül szállsz át, nem lesz vámvizsgálat. Annyi a dolgod, hogy az első táblán megnézed, honnan indul a géped, aztán követed a jelzéseket.
2016. aug. 29. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!