Átszállás Londonba hogyan?
Előfordulhat, hogy "coach", azaz busz visz át (mert nagyon nagy reptér), de az is lehet, hogy át tudsz sétálni a másik terminálhoz. Keress utána, ha jól tudom ez London legnagyobb reptere. Egyébként az angolok nagyon segítőkészek lesznek, velem azok voltak Luton-ban, majdnem megvette helyettem a jegyet a reptéri tisztviselő a buszra és megmutatta, honnan indul majd.
Egyszerűen busszal elhoznak a géptől a terminálhoz, vagy egyenesen odaáll a kapuhoz a gép, majd kijutsz a vámszabad övezetbe (ahol boltok vannak), ezután szerintem felveszed a csomagjaidat a futószalagról és kimész a határon (EU-s kapu, mert talán, még nem léptek ki). Itt ellenőrzik a papírjaidat és az UK területére lépsz. Majd megnézed, melyik terminálból indul a géped az USA-ba és vagy áttolod a csomagjaidat oda, vagy busszal átmész.
Itt becsekkolsz a beszállókártyáddal, felveszik a csomagjaidat, majd átmész a határon és ellenőrzik a papírjaidat, bejutsz a vámszabad területre, ahol veszel egy, vagy két fél liter buborékmentes ásványvizet (ajánlott, mert hosszú az út). Kivárod a géped indulását a megfelelő kapunál, aztán, mikor írják, hogy nyit a kapu, szépen a jegyeddel ott átmész, lemész a géphez, ahol a személyzet egy idő után felengedi az utasokat (vagy egyenesen odaáll a gép a kapuhoz).
ui.: Én, még sosem szálltam át, így lehet, hogy a csomagjaidat nem kell kivigyed, hanem automatikusan átirányítják, még a vámszabad területen az USA-ba induló gépedbe. Ezt nem tudom, nézz utána.
Úgy gondolom, neked ki kell jönni, mert, ha nem azonos terminálról indul az átszállás, akkor a másik terminálba külön be kell csekkolni (ill. a határon át kell menni), mivel ezek fizikailag általában el vannak választva (nagy távolságban vannak esetleg).
De az is lehet, hogy azonos terminálból indul a csatlakozás, azaz semmi teendőd nem lesz, csak max. a csomagjaidat felvenni és átmenni a másik kapu elé, de mondom, még lehet, hogy ez sem, mert átteszik a másik gépre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!