Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Vásároltam repűlőjegyet, úgy...

Klárika Szilágyi kérdése:

Vásároltam repűlőjegyet, úgy volt, hogy elutazom Egyiptomba, de a szívem miatt nem javasolt. Lekelett mondanom az útat, a pénzemet nem téritik vissza, nagyon nehezen raktam össze a rokkantsági ellátásomból. Mittegyek? Mit javasoltok? , . Klárika, ,!

Figyelt kérdés
2016. júl. 8. 17:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%
Ezen informaciok ismereteben a visszaterites igenye teljesen megalapozatlan es erthetetlen. Minek lett ez a repjegy megveve egyaltalan? Koztudott, hogy mekkora ott a hoseg, valamint hogy a repulo zart ter, onnek pedig a problemai mar a vasarlas elott is fent alltak. A vasarlassal pedig szerzodest kotott a tarsasaggal, amiben nincs lehetoseg visszateritesre (gondolom sima turistajegy volt). Ez volt a tanulopenz onnek.
2016. júl. 10. 10:23
 12/13 anonim ***** válasza:
76%

Próbáld áttenni az utazást későbbre, pl. októberre. Akkor még jó idő van, lehet strandolni, de mégsem 45 C van. A sivatagi levegő nagyon száraz, pollenmentes, nem fogsz fulladni tőle, sőt jót fog tenni.

Ahogy a betegséged leírtad, szerintem stressztől van, én is voltam hasonló állapotban. Valami nyomasztó személy van a közeledben (házastárs, testvér, stb.), akinek a jelenléte szó szerint megfojt. Én elváltam és minden bajom megszűnt. Tűzd ki célul, hogy az utazásig megoldod ezt a problémát.

2016. júl. 10. 10:26
 13/13 Béluska2016 ***** válasza:
Én nem mondtam, hogy csaló vagy. (Egyébként a saját pénzedet kapnád, vissza, tehát nem másét "csalod ki" ezért sem lehetnél csaló.) Én nem vagyok orvos, nem tudhatom és érezhetem, hogy te hogy érzed magad. Szerintem ilyen betegségekkel, mentek már emberek repülővel, sőt biztos élnek Egyiptomban is. A Probléma az, hogy nem egy hirtelen kialakult betegség (balaeset) akadályozza meg az utazásodat. A fel nem használt jegy ára, akkor téríthető (és nem térítendő (kötelezően)) vissza, ha a jegy vásárlása és az utazás megkezdése között történik (azaz közbejön) valami, ami rajtad kívül álló okból következik be. (Ezenkívül még ráadásul a légitársaságok, utazási irodák, saját (apróbetűs szabályzata, amit meg kellett, hogy kapj, vagy hivatkoztak rá, hogy az interneten hol olvashatod el) maguk is kicsit eltérő módon kezelik. Persze sok pénzért lesz ügyvéd aki elvállalja, és ha nem kapod vissza, akkor még többet buksz. Tehát nem kéne túlbonyolítani, mint már sokan írták ezt szúrtad el, rossz ötlet volt, buktad... Az is kérdés Hogy csak repülőjegy és hol vetted, magán utazás, vagy utazási irodás, a szállással mi a helyzet? Szóval, legésszerűbb próbálni, reális (50%) áron eladni, ha nem sikerül, akkor OTT ahol vetted, foglaltad, érdeklődni, hogy mi a teendő. szerencsés esetben fogsz vissza kapni (20-40%), szerencsétlen esetben semmit! Persze mi ITT jósok nem vagyunk és nem is biztatunk csalásra (erről szó sincs), csupán "józan paraszti ésszel" találgatunk és tanácsolunk különböző verziókat. De hogy lásd a történetemet: Voltam X ázsiai országban, majd gondoltam mennék tovább Y országba, tudtam, hogy oda utazva kaphatok 30 napos vízumot, ráadásul ott várt is "ismerős" aki ha kell segít, kezességet vállal, stb..." Kicsit spórólni akartam, a hazajönni meg nagyon. Bementem X ország utazási irodájába, ahol egy "kedves" ügyintéző lánnyal meg is egyeztem: Veszek egy JEGYet Y országba kézpénzért és plusz csinál egy CSAK FOGLALÁST, Y orszgból haza Budapestre. Ez megtörtént, kifizettem. Két hét múlva kimegyek a reptérre, ahol közlik, hogy nem szállhatok fel a gépre! Miért? Lesz ott a vízumom, van ott lehetőség rá. Mire a mosolygós válasz, YES! De, csak akkor, ha vissza/tovább útra szóló KIFIZETETT JEGYem van, a FOGLALÁS sajnos nem elegendő. Akár kinél könyörögtem a válasz, NO, NO! Még a főnök is előkerült, a szponzorom is ígért mindent telefonon, a nem, az nem. Pedig gondolom csak jóindulat kellett volna. Erre vissza mentem az utazási irodában ahol a "kedves" hölgy megértette a problémámat, kellóképen a szívére is vette. 2 órás telefon-email ügyintézés után a 25% tudta visszaszerezni, amit 4 hónap múlva utaltak át. Tehát tégy belátásod szerint, esélyed ezeknek a fényében van.
2016. júl. 10. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!