Nagyon félek! Soha nem utazhatok repülőn? Hogy győzzem le a félelmemet?
Nagyon félek a repüléstől. A nyáron több lehetőség is adódott nekem az utazásra, amire annyira vágyom már régóta, de repülőre kéne ülni.
Egyszerűen nem tud elképzelni, hogy felüljek rá.
Nagyon tériszonyom van, régebben és most is rengetegszer álmodom, hogy zuhanok, vagy egy nagyon meredek hídon vagyok, amin egyensúlyozni kell, hogy ne essek le, vagy, hogy felmászok különböző helyekre, ami meginog, majd bazi nagyot zuhanok és zuhanás közben koncentrálok, hogy úgy essek a földre, hogy túl éljem/ne üssem meg magam.
Iszonyú érzés.
Sokszor beleélem magam a helyzetbe, hogy ülök egy repülõn ès közlik, hogy zuhanunk ès arra gondolok, nem akarok ebbe a helyzetbe kerülni, ennèl rosszabb nem törtènhet, mint amikor az ember tudja, hogy perceken belül meghal ès semmit sem tehet, èn imàdok èlni ès a szeretteimet is nagyon fèltem a repülèstõl.
Ràadàsul ismerem magam, valószínü bepànikolnèk, a fràszt hoznàm a többi utasra is, rosszul èreznèm magam, hogy nincs stabil talaj alattam csak a levegõ ès egèsz ùton csak imàdkoznèk, hogy èljem tùl.
Nyugi!
Addig nem kell félni a repülőn amíg nem kérdezik meg az utasokat, hogy
"nem tud-e valaki repülőt vezetni".
:)
Én is nagyon tériszonyos vagyok, kb. a negyedik emeletről már nem merek kimenni az erkélyre, panelben a hetediken meg nem mertem aludni, olyan érzésem volt, mintha bármikor leszakadhatna alattam a padló. De a repüléssel sosem volt baj. Egészen máshogy érzékeled, ha bent ülsz a gépben, olyan mint egy busz vagy bármilyen másik jármű. Stabilnak érződik.
Lezuhanásról meg ne fantáziálj, gondolj inkább a pozitív dolgokra, hogy milyen király lesz a nyaralás, végre eljuthatsz oda, ahová vágytál, stb. Én a repülőgép balesettel úgy vagyok, hogy ha az utcán megyek, akkor is rám eshet valami vagy elüthet egy autó a semmiből. Most akkor ne menjek az utcára? Amúgy sokkal több autóbaleset van, mint repülőbaleset.
Persze, sehol sincsen maximàlisan biztonsàgban az ember, lehet, hogy a sok katasztrófa film teszi ezt velem.
Köszönöm a vàlaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!