Ez manapság már megengedett a pilótáknak?
Legutóbb azt olvastam még hogy a pilótáknak még nagyon egymáshoz szólni se lehet kivéve ami a repüléssel kapcsolatos, fényképezni meg duplán... most láttam meg ezt a képet instagramon, ez engedélyezett? Nem veszélyezteti ez a repülési biztonságot? A beáramló levegő hogy hogy nem billenti ki a gépet hogy ilyen nyugodtan fényképezget?
A kép kamu. Utazósebességnél úgy vágna be a levegő, hogy mident elsöpörne. A selfi-botot meg rögtön kitépné a kezéből a légáramlat.
Gondold el: autóban, autópálya-sebességnél mennyire tép a szél ha letekered az ablakot. A repülőgép 7-8-szor akkora sebességgel repül.
A kép stúdióban készült. Érdemes megfigyelni az ablakban visszatükröződő fénykád téglalap alakját. Bár most már este van, de amikor utoljára láttam a napot, még kerek volt az ábrázata.
A magánbeszélgetés egyébként nem tilos általában a pilótafülkében, csak (ha jól tudom) 4000 méter alatt.
Az üveg nélküli ablakon beáramló levegő nem billentené sehová a gépet.
'Utazósebességnél úgy vágna be a levegő, hogy mident elsöpörne'
Utazósebességgel csak utazó magasságon repül egy utasszállító repülőgép. Utazómagasságon pedig nem be, hanem először kifelé 'vágna' a szél a te szavaiddal élve a túlnyomás miatt, majd miután a nyomás kiegyenlítődött esetleg akkor 'vágna' befelé a menetszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!