Melyik reptérről lenne érdemesebb mennünk?
Nemsoká utazunk Párizsba. Nyiregyházán lakunk és innen indulnánk természetesen. Szerintetek Budapestről érdemes menni repülővel Párizsba vagy Debrecenből?
Budapest messzebb van,a vonatjegy is drágább meg a vonat menetidő is átlagosan 3 óra de a vonat a reptér előtt áll meg.
Budapestről több gép is megy Párizsba.
Debrecenig viszont csak 30-40 perc a vonatút és olcsóbb sokkal mint Pestig. Ráadásul azt hallottam,hogy Debrecenből sokszor olcsóbbak a repülőjegyek mint Budapestről,de Debrecenbe meg ha a máv pályaudvaron leszállunk a vonatról,fogalmam sincs hogyan,mivel kell a repülőtérre menni,mert nincs közel azt hallottam.
Neten megnéztem,hogy mikor mennek a gépek mind a két reptérről,tehát azt tudom de az árakat nem is figyelem ,mert percről percre változik/változhat.
Szóval akár Budapestről akár Debrecenből mennénk mind a kettőbe van jó is rossz is.
Honnan lenne jobb menni?
Ti honnan mennétek,ha Nyíregyházáról indulnátok?
Csatlakozom az előttem szólókhoz: az a bp-i reptér, ami előtt a vonat megáll, már bezárt, egy másik terminálról mennek a vonatok, ahhoz viszont valóban még busszal kell menni.
Sokkal okosabb megoldás lenne Debrecenből mennetek - főleg, ha ilyen közel laktok.
Debrecenben a reptérig pedig így juthattok el:
és a 44R (reptérre menő menetrend szerinti busz) menetrendje:
Viszont amire Parizsban szamits :
- Debrecenbol ha jo; tudom Wizz megy, Budapestrol meg Ryanair, Easyjet, Transavia es Air France.
- A Wizz es a Ryanair eseteben a csomag mindig fizetos, es az egynel tobb kezipoggyasz is, illetve sokszor szivoznak a cszomag meretevel hogy fizetos legyen. Az easyjetnel is van neha szivozas de annyira nem, Transaviasok elegge rendesek, az Air France pedig tobbnyire nem szorakozik a csomagokkal. Tehat a repjegyre csomag eseten minimum szamolj fejenkent plusz 30 eurot, hogy ne erjen meglepetes.
- A wizz es a Ryanair BVA (Beauvais) repterre megy, ami Parizstol kb 100 km, tehat olyan mintha Budapestre mennel de Siofokon szallna le a gep. A busz ami bevisz Parizsig (Porte Maillot) utoljara 17 euro volt / fo es minimum masfel ora utazas. Tehat ezt is szamold hozza a repjegyed arahoz. Hazaindulaskor 3 oraval a check-in elott kinn kell lenned a busznal hogy elerd a gepet, ha korai geprol van szo akkor a taxit is szamold hozza (a legkorabban reggel fel 6- 6 korul indul a nappali parizsi kozlekedes)
- Az Easyjet es az Air France Roissy CDG repterre erkezik, a Transavia Orlyra. Mindket repterrol tobbfele bejutasi lehetoseg is van, busz, RER, navette, 5-16 euros ar kozott valtakozva. Az RER CDG-Parizsi belvaros viszonylatban 10 euro korul van es Gare du Nord-n 20 perc alatt benn vagy.
Szoval ezeket is szamold hozza es akkor konnyebben ki tudod hozni hogy mennyi is az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!