Elektronikus jegy?
Kaptam egy email-t nemsokkal az után, hogy vettem repülőjegyet:
"Ez az elektronikus repülőjegye. Kérjük nyomtassa ki ezt a dokumentumot, és uti okmányával együtt mutassa fel a repülőtéri check-in pultnál."
Én úgy tudtam hogy nem kell semmi e-mailt felmutatni csak az útlevelet mert a rendszerükben benne van hogy én vettem jegyet arra a járatra.
Az email magyarul van, a járat indulását tartalmazza és egyéb információkat az utazáshoz.
És mi a kérdés?
Igen, ki kell nyomtatni. Ha Neked nincs otthon nyomtatód, akkor internet kávézóban, könyvtárban, stb megoldható.
Benne van a rendszerükben, s némely társaságnál elég az okostelefonon megmutatni, s a QR kóddal beolvassák, de ezt nem minden társaság alkalmazza.
Ezen se vonalkód, se QR kód.
Mit olvasnak be?
3-as, nem akarok Veled vitatkozni (első vagyok), de mondok Neked egy példát, ami miatt én mindenképpen kinyomtatnám (nem kerül olyan sokba az a papír... :-) )
Takarítok egy házban, ahol panzió is van, de nincs recepció: nem egyszer előfordul, hogy beállít egy-egy külföldi vendég és mivel én keveset beszélek, ők meg vagy igen vagy nem angolul, ezért néha csak annyi történik, hogy az orrom alá dugják a kinyomtatott foglalást, s én meg felhívom a tulajt és szépen leolvasom a nevet a papírról.
Nos, ha valaki külföldre megy, szerintem nem olyan nagy gond, ha nála van a visszafelé útra szóló repjegy is kinyomtatva - bárhol, bármi történhet, s ilyen esetben egy kódot hiába mutogatsz valakinek (mondjuk egy igazoltatásnál, hogy Neked van visszafelé repjegyed vagy bármi...)
Saját helyzetét könnyíti meg az ember, ha kinyomtatja... De nem "kardoskodok" tovább a dolog mellett :-)
Tehát akkor ez nem hivatalos dokumentum, igaz?
Szerintem BP reptéren tudnak magyarul :D
Kérdező, ha figyelmesen elolvasod, akkor én a VISSZAFELÉ ÚTról írtam, hogy jó, ha ki van nyomtatva, mert bármi történhet.
De akkor mondok egy másik példát, hogy jobban értsd:
Spanyolországban voltunk, beszélek spanyolul is, a gyerekem egyik délután elkezdett hányni. Igenám, csakhogy MÁSNAP DÉLBEN indult vissza a repülőnk. Ebben az esetben ha pl. megyünk az orvoshoz vagy bárhol "igazolni" kellett volna, hogy másnap megy a repcsi, jó, ha ki van nyomtatva, utas nevével, időponttal stb. A kódot hiába mutogatod az orvosnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!