A Ferihegyi reptéren állandóan fel van kapcsolva a futópálya fény?
Ami a futópálya két szélén van.
A Debreceni reptéren nincs,csak akkor kapcsolják fel mikor érkezik a gép valahonnan és előtte kb. 10 perccel,meg mielőtt indul a gép. Debreceni reptéren a futópálya két szélén van és a futópálya két végén piros fénysorok míg a futópálya teljes hosszán sárgák a fénysorok. Csak a két vége felé pirosak. Nagyon szép sötétben. De fényes nappal is felkapcsolják ,ha jön vagy megy gép.
Ferihegyen vajon állandóan fel van kapcsolva?
Ott nagyon sűrűn mennek-jönne gépek.
Ott hogy csinálják?
Ott is felvezetőautó viszi be a g3pet meg vezeti ki?
Nem vagyok szakmabeli, de még utas sem voltam. Mérget ezért ne végy semmire az alábbiakból.
Nappal nem nagyon vannak üres idők. Van, amikor (méretéhez képest) nagyon nagy a forgalom, van, amikor kisebb.
Nem csak nagy utasgépeket fogad, hanem teherszállítók is vannak, illetve kisebb magángépeket is.
A reptér éjszakára sem zár be, a polgári utasforgalom talán 2-3 órát szünetel, de tehergépeket éjjel is látok jönni-menni.
Ezek alapján nem hinném, hogy sok értelme lenne le-fel kapcsolgatni.
A vörös fények a pilótát vizuálisan segítik. A pontos metódust nem ismerem, de gondolom a pálya tengelyétől való eltérést, siklópálya alatti-/feletti állapotot talán.
Régen, amikor még csak a régi épület, s egy kifutó volt, akkor a Follow me! kocsik vezették be, szerintem már régen nincs ilyen.
Viszont a kerítés mellett a biztonsági szolgálat kocsija folyamatosan köröz.
Nem. Nem megy egész nap... Csak akkor nyomják fel ha rosszak a látási viszonyok és mikir kezd sötétedni. Pesten jobb időszakokban van hogy 2p-enként jön egy gép de van hogy majdnem egy óráig semmi.
Debrecen sz@r példa volt erre... Napi 2-3 járatnál mi a rákért menne egész nap a pályafény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!