A brüsszeli reptéren hogyhogy nem kérik sehol az útlevelet? Máshol is így van?
Csak mostanában lett így, amióta teljesen felújították a repteret és automata csekkolo pultok lettek ott is, ahol a bőröndöt kell feladni. Útlevelet/személyit nem kertek ott sem, és sehol máshol sem. Így ha más ment volna be az én nevemmel és beszálló kártyámmal senkinek nem tűnt volna fel. Nem veszélyes ez? Máshol is így van?
(Brüsszeli nemzetközi reptér, nem a Charleroi)
Értem. Csak fura volt, mert eddig azért mindig kertek.
De nem veszélyes ez, hogy gyakorlatilag így bárki utazhat az én nevemben? És ha mondjuk lezuhan a gép, akkor sem tudni pontosan hogy kik utaztak rajta.
Valóban úgy van, ahogy a kérdező írta. Mi Budapestről Berlinen át utaztunk New Yorkba és Budapesten egyáltalán nem ellenőrizték. A biztonságiaknál meg a felszállásnál a kapunál csak a vonalkódot olvasták le az otthon nyomtatott beszállókártyáról, tehát elméletben bárki utazhatott volna vele. Viszont emiatt Berlinben az átszállásnál le kellett ellenőriztetni az útleveleket a checkin pultnál, ahol rányomtak egy pecsétet a beszállókártyára és csak azután mehettünk a kapuhoz, ahol a határőrbódénál is megnézték az útlevelet és ott volt ismét egy biztonsági ellenőrzés.
Szóval kicsit zavaros az egész, de ha csak Schengenen belül történik az utazás, akkor nem feltétlenül nézik meg bárhol is az iratokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!