Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogy megy ez az egész repülős...

Hogy megy ez az egész repülős dolog? Becsekkolás, stb?

Figyelt kérdés
Most fogok először repülni, még reptéren sem voltam soha. Halvàny lila fingom nincs, hogy mi merre, hogyan. Külföldről megyek haza.
2015. okt. 31. 09:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is ettől félek, mindenki nyugtat, hogy egyszerű. Hát annak, aki már túlesett rajta biztos, de én el se tudom képzelni.

Most ott komolyan le kell venni cipőt meg ilyeneket is?

El se tudom képzelni,hogy ez hogy megy...

Valaki leírhatná részletesen :)

2015. okt. 31. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem csak azért egyszerű, mert már repültem, hanem azért is mert egyértelmű. A repterek úgy vannak megcsinálva, hogy a leganalfabétább is eligazodjon.

Neked 1 dolgod van, figyelni, hogy melyik kapuból indul a géped, ami 1000 helyre ki van írva, és meg kell keresned. Útközben úgyis átesel mindenféle vizsgálaton, nem kell foglalkozni semmivel.

Repülés előtt otthon nyomtasd ki a beszállókártyádat, ne kelljen ott vele bénázni, ráadásul egyes fapadosoknál körülményesebb is. Jól nézd meg, hogy mennyi csomagot adhatsz fel, illetve nálad mennyi lehet kézipoggyászként. Ezt a repjegy vásárláskor úgyis megnézted (gondolom). Ha nem akkor légitársaság oldalán megnézed. Szépen pakolj össze, nézd meg mit lehet felvinni, mit nem, ne ott legyen gond. Papírokat vidd magaddal. Kb ez az előkészület.

Ezek után pofon egyszerű, odamész a reptérre, megnézed hol lehet becsekkolni a te járatodra, szóval járatszámot tudjad (pl. FR3769, W63486, AB2348, BA847, OS283, stb stb...) Azt kell figyelni, ha bőröndöd ki van írva melyik pultnál lehet feladni. Utána meg csak azt kell figyelni, hogy melyik kapuból indulsz. Pl. C37 esetén hasamra ütök csak, először ki lesz írva, hogy C mész mész mész, eljutsz oda ahova már csak utasok mehetnek be, felmutatod amit kének (beszállókártya, esetleg igazolvány), egyszer csak beleütközöl az ellenőrzésbe ott szépen megnéznek, ha becsipogsz kicsit jobban megnéznek ettől se kell fosni, hiszen nincs nálad semmi, zsebeidet előtte kiüríttetik...

Utána átjutottál tovább mész a kapu felé egyszer csak részletesen ki lesz írva pl. C31-C42, arra indulsz majd megleled, oda ki lesz írva a járatod, hova mész, mikor indul, légitársaság, ott lesz a többi utas is, ha olyan a körülmény (utashíd) akkor ott akár már a gépedet is láthatod. Várakozol, egyszer csak elkezdődik a boarding, itt se kell kétségbe esni, vannak ilyen kutyulások, hogy priority beszállás, vagy ha olyannal jössz akkor business utasok, stb, vagy esetleg szektoros beszállás ABCD rész, de rajta van a beszállókártyán, ha ilyen a történet. Ha nagyon nem igazodsz ki állj a sor végére, abból baj nem lehet :)

Odajutsz a géphez utashídon/busszal/gyalog megkeresed az ülőhelyedet és leülsz, innentől enjoy your flight !

Megérkezel kiszállsz ha nem Schengenből jössz, kapsz még egy papír ellenőrzést, aztán mehetsz a csomagodért. Mész a többi utas után vagy nézed hova van folyamatosan rajzolva az a bőrönd jel, odaérsz ki van írva, hogy melyik szalagnál fognak jönni a bőröndök, felveszed a TIEDET :D majd elhagyod az épületet és nyakába ugrasz aki eléd jött. ( ha nincs bőröndöd nyilván magától érthetőik, mehetsz ki)

Kb ennyi :)

2015. okt. 31. 12:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Becsekkolàskor feladom a nagyborondot, atmegyek a biztonsagi kapun. Utana miket ellenorizgetnek, nem eleg egyszer atesni ilyenen az elejen?

Remelemm nem fog elkeveredni a borondom, bar nem tudom, hogy a fenebe lehet elkeverni.

2015. okt. 31. 12:07
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Feladod a bőröndöd, ez a terminál első része, ide bárki bemehet, itt valószínűleg megnézik a papírodat, hogy te vagy-e, illetve a beszállókártyát.

2. Ezek után tovább kell menni, ahova már csak utasok mehetnek be, ott általában beszállókártyával mehetsz be.

3. Ezek után elérsz a biztonsági ellenőrzésig, itt csak téged néznek meg, a papírokat nem.

4. A repülőbe való beszálláskor kell a beszállókártya, adott esetben a papírjaid is.

5. Nem Schengenből jössz érkezési reptéren is megnézik a papírokat.

Szóval téged 1x vizsgálnak át, többi csak papír.

De zárójelben jegyzem meg én már repültem úgyis, hogy csak a beszálló kártya kellett, sehol nem kértek tőlem semmiféle igazolványt. De az átlag inkább az, hogy kérik, csak fel kell mutatni, ránéz, mehetsz. A beszállókártyás történet meg általában vonalkódos, lecsipogtatod, bemehetsz, de úgyis mindenhol ott van egy alkalmazott, segít. Egy reptéren nem lehet elveszni, különben nagyon nagy biztonsági hiányosságot jelentene. Erre gondolj. Ahogy a terroristát kiszűrik annak egyik mellékhatása, hogy te mint normális utas is szépen menni fogsz eltéveszthetetlenül a gépedig.

2015. okt. 31. 12:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha tudsz olvasni, képtelenség eltévedni. Az összes reptér ún. hü*ebiztos.
2015. okt. 31. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!