A repülőtereken kifelé is van biztonsági ellenőrzés? Vagy csak befelé?
Csak befelé menet van. Kifelé még sehol nem találkoztam biztonsági ellenőrzéssel, pedig jó néhány repülőtéren megfordultam.
Határellenőrzés ill. vámvizsgálat van, ha Schengeni-övezeten ill. Európai unión kívülre/ről utazol.
Ha pl. Budapest-London útvonalon utazol, akkor átmész Budapesten a biztonsági ellenőrzésen. Londonban szúró próba szerint ellenőrizhetnek. De általában nem jellemző, hogy EU-n belül érkező részen ellenőriznének.
Azért nem érdemes csempészni, bárhol megállíthanak és átvizsgállhatnak.
Hát pont ez az ha voltál Aucklandban, akkor tudod, hogy átvillágítják érkezéskor is a csomagod. Nem igaz, hogy csak gyümölcsöket keresnek, mindent ami a belépő kártyádon van, tehát, étel, gyógyszerek, drog stb.
Minden ami elvámolásra szükséges.
Tegnap jöttem haza Norvégiából Londonon GTW keresztül.
Leszállás után útlevél-kontroll.
Újra becsekkolni, útlevél-kontroll, arcfelismerős automata, az arcomat nem azonosította a hányadék útlevélképpel, külön ellenőrzés, majd cipő le, személyes motozás...
Ferihegyen leszállás után mindenkinek újra útlevél-ellenőrzés...
Biztos valami akció vagy ilyesmi volt, mert eddig ilyet nem tapasztaltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!