Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » 5 éves gyerek is viheti az...

5 éves gyerek is viheti az ingyenes kézipoggyászt a wizzair járatán, illetve a repülőn hova kell rakni, rakhatom ölbe?

Figyelt kérdés
A wc használat hogyan működik, ha felszállt a gép utána korlátlanul szaladgálhatok a wc-re vagy jelezni kell előtte?

2015. okt. 22. 09:06
 1/8 A kérdező kommentje:
Illetve a kabátokat hova kell rakni, van akasztó mint pl a vonaton?
2015. okt. 22. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha a gyerekre vettél jegyet - márpedig kell - akkor a gyerek is vihet kézipoggyászt, de a poggyászt nem tarthatod az öledben: vagy fel kell tenni az ülések fölötti lecsukható rekeszbe vagy be kell tenni az ülés alá.

A Wc használata fel és leszállás közben nem engedélyezett (ekkor becsatolva kell ülni), egyébként igen - ha nem foglalt épp :-)

2015. okt. 22. 09:29
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Nincs akasztó és semmit nem tarthat az oledben. Előtted lévő ülés alá vagy a fenti rekeszbe kell tenni mindent. A gyerek is vihet kézipoggyászt, rá is ugyanez vonatkozik. Mosdót én kihagyás mindig, felszállás előtt és után a repülőtéren megoldottam
2015. okt. 22. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyereket sem, táskát sem rakhatsz ölbe.
2015. okt. 22. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Ha vettél neki jegyet, akkor igen.

Kézipoggyász alatt mit értesz?

Ha kis bőrönd, akkor azt a felső tárolóban kell elhelyezni. Ha pl. egy női táska, akkor az lehet a lábadnál az előző ülés alatt is. Illetve, felszállás és leszállás kivételével lehet nálad is a kezedben, öledben.

Wc-re is lehet menni felszállás és leszállás kivételével bármikor, kivéve, ha valamiért le kell ülni és be kell kapcsolni a biztonsági öveket.

2015. okt. 22. 11:43
 6/8 anonim ***** válasza:

wcre akkor mehetsz ha nem világít az övek becsatolására figyelmeztető jelzés. Ilyenkor egyébként le is zárják a wc ajtókat és fel is szólítanak hogy maradj a helyeden, csatold be az öveket.

Normál esetben ez csak fel és leszállás közben van így, de egy-egy légörvény esetén menet közben is előfordul néha. Ettől nem kell megijedni, ez nem katasztrófa, elég gyakran előfordul, hogy kicsit dobálja a gépet a szél, de ha becsatolod az öveket akkor teljes biztonságban vagy.

Kézipoggyász: 5 éves gyereknek majdnem teljesen ugyanazok a jogai mint a felnőttnek, így kézi poggyászt is ugyanolyat vihet. Egyetlen különbség van: nem utazhat egyedül.

Fel és leszállás alatt kötelezően vagy az ülések feletti poggyásztartóba teszed a kézi csomagod vagy az előtted levő ülés alá. Ez azért kell, mert a fel és leszállás a repülés legveszélyesebb része. Ha menekülni kell akkor ne akadályozzon a csomag. Repülési magasságon viszont lehet öledbe is akár.

2015. okt. 23. 04:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az hülyeség, hogy táska nem lehet ölbe, nekem a legutóbbi utazáskor az ölemben volt a hátizsákom végig, mert azt használtam párnának és nem szóltak érte.
2015. okt. 23. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:

A repülőn nem lopnak, ez nem egy hajnali gyanúsvonat... Emiatt nem kell szorongatnod a holmidat. Ha nagyon sok kp-t viszel magaddal, és emiatt aggódsz, inkább valami tárcában akaszd a nyakadba a ruha alá.

Wc-re szaladgálhatsz, de gyakran van sorban állás. 3-4 wc van a kb. 200 emberre. Jobb előtte elintézni.

2015. okt. 23. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!