Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Igaz, hogy az USÁ-ból való...

Igaz, hogy az USÁ-ból való kilépésnél nincs határellenőrzés?

Figyelt kérdés
Tehát ugyanúgy felszállhatsz mondjuk Los Angelesből egy párizsi gépre, mintha egy denveri gépre szállnál? Nem néznek meg semmilyen dokumentumot, csak van-e repjegyed azt csá?

2015. aug. 14. 22:36
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és Angliában már kétszer jártam repülővel, ott is ezt tapasztaltam, felszálltam a pesti gépre mintha repülnék valami másik angol városba és semmi passport vagy személyi kontroll.
2015. aug. 14. 22:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Pedig Anglia nem Schengen
2015. aug. 14. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Hatarellenorzes mint olyan nincs, de adataid tobb helyen megnezik, tehat ha abban remenykedsz hogy megengedett idonel tobbet tudsz tolteni, ugy hogy senki nem veszi eszre, az nagy tevedes lenne,
2015. aug. 14. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Olyan országból ahol nincsen kiutazási vízum(bizony vannak országok ahol nam csak a beutazásnál kérnek vizumot) vagy nincsenek a kiutazások korlátozva(komunista, diktatorikus országok), ott max a személyazonosságodat ellenörzik, hogy nem vagy-e keresett bünözö, de azt sem mindenhol.

Igy kiutazni kiutazhatsz. A kérdés, hogy az adott országba beutazhatsz-e?

2015. aug. 14. 22:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Elég komoly ellenőrzés van.

Útlevél, csomag, vám. Ne számíts sok jóra.

2015. aug. 15. 11:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Nalad mit jelent az hogy "határellenőrzés"???

Mint valaki aki USAban el, szerintem eleg valoszeru lesz a valaszom, azokkal ellentetben, akik csak tippelgetnek.

Ha allamon belul utazok repulovel, mikor megerkezek a repterre elkerem a pultnal a beszallo kartyam (ha esetleg otthon nem volt idom kinyomtatni, vagy nincs okostelom, amin meg tudom mutatni).

Majd a beszallokartyaval es a szemelyivel (jogositvany) sorba allok a biztonsagi ellenorzeshez. Megnezik a szemelyimet, a beszallo kartyat, majd a detektoros kapuhoz terelnek, neha cipo levesz, szemelyes cuccok rontgengepen atkuld, stb.

Miutan ezen tuljutottam, legkozelebb csak a beszallo kartyamat mutatom meg a legikiseronek, mielott beszallok a gepbe.

Vamvizsgalat nincs.

Ha kulfoldre utazok, ugyanez, csak ott nem lehet szemelyit, ott utlevelet kell felmutatnom. Ha nincs utlevelem, akkor nem engednek elhagyni az orszagot.

Amikor meg magyar utlevellel utaztam es elhagytam az USA teruletet, akkor kilepesnel azt is megneztek, hogy legalisan vagyok-e az orszagban. (amit vagy az utlevelben levo ervenyes vizummal bizonyitottam, vagy zoldkartyaval). Azota mar lehet ESTAval utazni, nem tudom orszag elhagyasnal azt nezik-e.

Vamvizsgalat ilyenkor sincs.

"Tehát ugyanúgy felszállhatsz mondjuk Los Angelesből egy párizsi gépre, mintha egy denveri gépre szállnál?" - mint irtam, denveri gepre eleg a jogositvany/szemelyi; Parizsi gepre UTLEVEL!!!

2015. aug. 17. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!