Ryanair-nél eltörölték a kézipoggyászra vonatkozó méretbeli előírásokat?
De igen, eltörölték. Ha megnézed a hatályos üzletszabályzatukat, már nincs benne a 10 kg-os limit.
Csak annyi van, hogy egyedül képesnek kell lennie az utasnak feltenni a poggyásztartóba. A weboldalukon a poggyász információknál már régebben is ez szerepelt, de az üzletszabályzatból csak májusban szedték ki és az a mérvadó.
A beszállókártyárán még lehet, hogy most is rajta van a 10 kg, de a fenti ok miatt lényegtelen, bár nem túl korrekt megoldás (ha így van még).
Most megnéztem egy egész friss foglalásom e-mail visszaigazolását és abban ez van:
"Nagyméretű kézipoggyász: A kisméretű kézipoggyásznál nagyobb, de az 56 x 45 x 25 centimétert nem meghaladó méretű kézipoggyász díj ellenében vihető fel a gépre. A poggyásznak be kell férnie az ülések feletti poggyásztartó rekeszbe.
Számítson arra, hogy a reptéren ellenőrzik a poggyász méretét és tömegét. Pénzt takaríthat meg a poggyászdíjon, ha előre megvásárolja a szállítani kívánt poggyásztípus jegyét. Ezt megteheti online, a Wizz Air mobilalkalmazásban vagy a telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül az indulás előtt 3 órával."
Szóval itt is ködösítenek ezzel a tömeg ellenőrzéssel. Nem tudom, hogy ez szándékos félrevezetés vagy elfelejtették törölni ezt a részt. Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy a beszállókártyán rajta lesz-e még. Ha igen, akkor írni foguk nekik egy panaszt, hogy ez akkor most mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!