Repülés kisgyermekkel, mire figyeljek?
Nemsokára repülünk a 17 hónapos kislányommal Svédországba.
Wizzair-el megyünk, 1 és 3/4 óra a repülőút.
Mire készüljek?
Vihetek-e a gépre neki enni- és innivalót, és ha igen, akkor milyet és hogyan?
Előre is köszönöm a tanácsaitokat.
2 éves kor alatti gyereknek vihetsz fel enni és innivalot. Nem nézik különösen hogy mi az, de ha mondjuk olyan étel vagy ital ami nem original (pl saját készítésű) akkor előfordul hogy biztonsági okokból meg kell majd kóstolnod az ellenőrző kapunál a vizsagalo emberek elott. (Mondjuk velünk meg sosem kostoltattak meg). Ekkora gyereknél nem nézik azt sem hogy maximum 100 ml lehet a folyadék, így vehetsz fel ennél többet is.
Az útra vigyel neki különböző játékot ami leköti, esetleg tabletot amin mesét nézhet.
Ha babakocsival utaztok, akkor a kocsit beviheted a varoba, egészen a gép indulasaig, ott fogjak majd elvenni a beszallaskor, és a kiszállásnal kapod vissza. Ez ingyen van.
Nagyon köszönöm :)
Azért kérdeztem, mert ugye a folyadékokra elég szigorú szabályozás van, és nem szerettem volna a repülőn 3-4-szeres áron venni neki üdítőt.
Még azt meg tudnád mondani, hogy így is be kell zacskózni a folyadékot? Tehát a cumisüveget bele kell tennem a visszazárható zacsiba?
És ha igen, akkor zacsit adnak a biztonságiak, vagy jobban járok, ha előre megveszem?
Mi 2 éve utaztunk az akkor 18 hós kisfiammal 2,5 órás útra!
Bontatlan bébiételt vittem a kézipoggyászba,és kézben volt a csőrös pohár vízzel,amibe bele kellett kóstolnom! Ennyi volt!
Nekem sokan ajánlották,hogy a gépen felszállás előtt csöppentsek az orrába orrcseppet,és adjak a szájába cumit a légnyomás miatt!
Féltem,hogy gond lesz,mert aznap sokáig aludt,és azt hittem,hogy hiszti lesz,de ahogy kigurultunk a kifutóra felszállás előtt elaludt,és leszállás előtt 20 perccel ébredt!
Nagyon jól bírta az utat!
Nyugodtan viheted cumusuvegbe, nem kell zacskó. Én vittem fel joghurtot is, az is folyadeknak számít, de mivel a gyereknek kellett ezért felengedtek.
1. voltam
Amikor kicsik voltak a gyerekek, mindig elaludtak felszallas kozben. Valamiert a legnyomasvaltozas nagyon almositoan hat rajuk. Az ut nagy reszet igy vegigaludtak.
Barmilyen bebietelt, vizet vihetsz fel nekik, esszeru mennyisegben (amennyi az ut alatt kellhet). A biztonsagi ellenorzesnel felmutatod es sokszor csak biccent, hogy ok, beleteszed a talcaba, atmegy a detektoron es kesz. Volt tobbszor, hogy meg kellett kostolnom az or elott, de sose problemaztak a felvitelbol.
Jatekokat, ragcsalnivalot vigyel, amivel eltereled a figyelmet ut kozben.
Ami tippem van, hogy felszallaskor ugy kosd be a gyerekovvel magadhoz, hogy arccal feled uljon es igy hozzad tudjon bujni, amikor szall fol a gep. Igy nem fog felni es konnyebben el is alszik.
3-as vagyok!
Kedves utolsó!
Köszi a bekötős tippet,mi most fogunk először úgy repülni,hogy külön ülése lesz a kisfiamnak,ki fogom próbálni!
Köszi a tippeket :)
Nincs külön ülése, az ölemben fog ülni, nem is tudtam, hogy úgy is be lehet kötni, hogy felém nézzen, de akkor így fogjuk csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!